Mallorca El Arenal

El Arenal is het Nederlandse gedeelte op Mallorca. Jaarlijks trekken er duizenden Nederlanders naar dit gedeelte om de gehele zomer feest te vieren op het Spaanse eiland. Naast Nederlanders kom je er ook veel Duitsers tegen. Dit komt doordat El Arenal tegen het Duitse gedeelte Playas de Palma aan ligt. Andersom gaan er ook veel Nederlanders op vakantie naar Playas de Palma, wat op zich geen slechte beslissing is. Sommige mensen vinden namelijk dat zij echt op vakantie zijn wanneer zij zijn omringd door buitenlanders. Toch kom je in El Arenal Mallorca diverse nationaliteiten tegen, waaronder Britten, Spanjaarden en Duitsers.

Alle hotels in Mallorca El Arenal

Wij hebben alle hotels voor jou verzameld en in een overzicht weergegeven die je hieronder terug kunt vinden. Dit zijn alle El Arenal hotels die door Nederlandse touroperators worden aangeboden.

Luna Park Mallorca

Luna & Luna park

Whala Beach aan het zwembad

Whala!Beach

Uitzicht op hotel Iris en zwembad

Iris

 Hotel Palma Bay Club Mallorca

Palma Bay Club

 Hotel Encant aanzicht

Encant

 Aanzicht hotel Playas Arenal

Playas Arenal

 Hotel Caribbean Bay Mallorca

Caribbean Bay

 Marina Playa de Palma Mallorca

Marina Playa de Palma

 Hotel Isla Dorada Mallorca

Isla Dorada

 Hostal Teide Mallorca

Hostal Teide

 Hotel Alegria Mallorca

Alegria

 Hotel Geminis Mallorca

Geminis

 Hotel Torre Arenal Mallorca

Torre Arenal

 Mallorca hotel

Reina Isabel

 Hotel Amazonas Mallorca

Amazonas

 Voorkant Hotel Don Pepe

Don Pepe

 Hotel Alea Mallorca

Alea

 Hotel Riutort Mallorca

Riutort

 Hotel Costa Verde Mallorca

Costa Verde

 Hotel Palma Mazas Mallorca

Palma Mazas

 Hotel Arcadia Mallorca

Arcadia

 Hotel Manaus Mallorca

Manaus

 Hotel Reina Del Mar Mallorca

Reina Del Mar

 Hotel HSM Alejandria Mallorca

HSM Alejandria

 Pinero Bahia de Palma Mallorca

Pinero Bahia de Palma

 

Alle appartementen in Mallorca El Arenal

Wij hebben alle El Arenal appartementen voor jou verzameld en hieronder in een overzichtelijk overzicht weergegeven. Bij de hotels is te zien door welke touroperators deze worden aangeboden.

Whala Beach aan het zwembad

Whala Beach

aanzicht hotel Encant

Jorbar

 Appartementen Bahia Real Mallorca

Bahia Real

 Appartementen Arcadio Mallorca

Arcadio

 Appartementen Don Juan Mallorca

Don Juan

 

El Arenal Mallorca Boulevard

Kosten

In Mallorca betaal je ook met de euro. Dit is gemakkelijk te pinnen bij diverse pinautomaten die je in El Arenal vindt. Deze zijn op bijna elke 100 meter wel te vinden. Vooral aan de boulevard kom je veel pinautomaten tegen. Deze zijn vaak in het Engels, maar je kun hem ook op het Nederlands zetten. Over het algemeen kan er worden gezegd dat Mallorca niet extreem duur is. De meeste (gemiddelde) prijzen komen namelijk veel overeen met de prijzen die je voor de producten in Nederland betaald. Het is er dus geen Ibiza waar je soms al €25,- voor een biertje betaald. Een biertje in El Arenal betaal je bijvoorbeeld vaak €2,50 voor net als ik Nederland. Het hangt er net van af hoe gek je het zelf maakt op vakantie! Een tip voor het indrinken op vakantie is om voor het uitgaan een bucket te halen. Deze kun je in diverse supermarkten aan de boulevard halen. Je koopt dan een gewone emmer, een fles drank en normaal drinken om het te mixen en krijgt hier lange rietjes bij van ongeveer een meter. Zo kun je met een groepje vrienden deze bucket op de boulevard opdrinken voordat je de clubs in gaat. Ook een cola betaal je over het algemeen €2,50 voor en een cocktail gemiddeld €7,-. Na het stappen of overdag nog erge honger? Een hamburger ben je vaak €3,- voor kwijt en een pizza €7,-. De strandbedden die je overal aan de boulevard tegenkomt op het strand betaal je €5,- voor om gebruik van te maken.

Eten en drinken

Over het algemeen is het eten en drinken op Mallorca erg goed. Alle beste restaurants in El Arenal vind je verspreid over de hele boulevard. Hier vindt diverse luxere restaurant, lowbudget restaurants, pizzeria’s, maar ook veel fastfood. Wil je een snelle hap tussendoor dan kun je net als in Nederland langs de McDonald’s, KFC, Subway of je haalt een pizza punt of broodje kebab. In veel all-inclusive accommodaties wordt nog wel eens gezegd dat het eten van lage kwaliteit is. Op verschillende websites als Zoover kun je meer lezen over een aantal hotel. Wanneer het eten er slechts is zullen er vele mensen zijn die dit wellicht als reacties hebben geplaatst. In dat geval kun je beter een ander hotel of appartement kiezen of gewoon niet all-inclusive verblijven. Een andere handige tip om te weten is dat wanneer je vaak aan de bar eet in plaats van aan een tafel in een restaurant is dat je dan veelal 10 tot 15% goedkoper uit bent. Tevens kun je hier vaak de keuken in kijken wat voor veel mensen een groot voordeel is.

Ligging van het gebied

Op de onderstaande kaart is een duidelijk beeld gegeven van de ligging van Mallorca El Arenal. Bij de hotels en appartementen op de website is te zien waar de accommodatie zich bevind, zodat je exact kunt zien waar je in Mallorca zult verblijven.

Het rood gestippelde gedeelte in de kaart is het gebied dat El Arenal weergeeft. Wanneer je naar boven scrollt in de kaart kun je in het gedeelte van Playa de Palma terecht.