Alcudia

Ben je nog bezig met de zoektocht naar een avontuurlijke, culturele, maar tegelijkertijd ook relaxte zomervakantie? Dan is Alcudia de bestemming die jij kunt bezoeken. Alcudia Mallorca is gelegen in het noorden van het eiland Mallorca en het is de bestemming waar cultuur en zonnen op het strand uitstekend samengaan. Op deze pagina ontdek je alles over deze bestemming op Mallorca. We geven informatie over de plaats zelf, over de bezienswaardigheden, de activiteiten, het uitgaan en de accommodaties.

Alcudia is een historische plaats met veel cultuur waar je tegelijkertijd heerlijk kunt relaxen en zonnen op het schitterende strand.

Over Puerto de Alcudia Mallorca

Officieel is Alcudia een stad dat iets verder landinwaarts is gelegen. Deze stad heeft een inwonertal van circa 6.000 en de stad kent een lange geschiedenis. Wanneer mensen het hebben over een vakantie naar Alcudia Mallorca dan wordt er vaak een vakantie bedoeld naar Puerto de Alcudia. Deze plaats is gelegen aan de kust en beschikt over het langste zandstand van heel Mallorca. Dit strand is gelegen in de mooie baai. Door de mooie ligging van het strand tussen de baaien en het feit dat dit strand de grootste van het hele eiland is, is Puerto de Alcudia uitgegroeid tot een van de bekendste bestemmingen van heel Mallorca.

Naast het grote strand beschikt Puerto de Alcudia ook over een mooie vissers- en jachthaven en is er een lange boulevard. Rondom het gebied van de haven zijn veel hotels, appartementen en andere accommodatie te vinden waar iedere zomer weer vele toeristen verblijven en hun vakantie spenderen.

Wanneer je op vakantie gaat naar Puerto de Alcudia dan duurt de reistijd nadat je bent geland op het vliegveld Mallorca nog ongeveer 1,5 uur. Het vliegveld is op 60 kilometer bij Mallorca Alcudia vandaan gelegen. In Puerto de Alcudia kun je reizen met het openbaar vervoer. Er zijn busverbindingen naar en van andere badplaatsen en bestemmingen die in het noorden van het eiland liggen. Daarnaast rijdt er ieder uur een bus naar Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Alcudia

Wie op vakantie gaat naar Puerto de Alcudia kan er proeven aan de rijke geschiedenis. Hiervoor bezoek je de stad Alcudia dat iets landinwaarts is gelegen. De stad beschikte in het verleden over mooie stadsmuren. Op dit moment zijn hier nog slechts ruïnes van overgebleven, doordat de Arabieren het meeste van de stadsmuren hebben verwoest. Er zijn echter nog meer bezienswaardigheden te bezoeken. Hieronder hebben we een overzicht met de hoogtepunten.

  • Teatra Roma – Voor meer inzicht in de geschiedenis breng je een bezoek aan het Teatra Roma. Dit is het archeologisch museum van Alcudia. Hier vind je ook twee schitterende poorten.
  • Het strand van Puerto de Alcudia – Toch is het strand voor de meeste toeristen nog de belangrijkste activiteit om te bezoeken. Tijdens je vakantie zal je hoogstwaarschijnlijk de meeste tijd op dit strand spenderen. Bij het strand is overigens ook in de middag en in de avond een kermis te vinden. Hieronder is meer informatie te lezen over dit bijzondere strand.
  • Een tocht met de glasbodemboot – In Alcudia is het mogelijk om een boottocht te maken met de glasbodemboot. Deze boot heeft een bodem die is gemaakt van glas, waardoor je tijdens de boottocht de onderwaterwereld kunt bekijken.
  • Zoolandia – Voor gezinnen met kinderen is een uitstapje naar het attractiepark Zoolandia een echte aanrader.

Het strand van Puerto de Alcudia Mallorca

Het strand heeft een lengte van maar liefst 17 kilometer. Daarmee is dit het grootste strand van het eiland. Dit strand dat helemaal van Ca’n Picafort tot Playa de Muro loopt is de plek om lekker bij te komen tijdens je vakantie. Het strand is gelegen in een schitterende baai. Bij Puerto de Alcudia heeft het strand in feite alles wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie. Zo is er een lange boulevard met palmbomen te vinden waar je de nodige faciliteiten aantreft. Je komt hier o.a. strandtentjes en een terras tegen.

Daarnaast zijn er op het strand de nodige ligbedden met parasols te vinden, zijn er toiletten aanwezig en is er strandbewaking. Ook wordt het water slechts langzaam ondiep, waardoor het ook geschikt is voor kinderen. Voor kinderen zijn er verder nog speeltuinen te vinden. Tot slot is dit strand zeer geliefd bij watersporters. Er is namelijk geen plek op Mallorca waar je zoveel watersporten tegenkomt. Er is bijvoorbeeld een zeilschool en een windsurfschool aanwezig. Andere sporten die je er kunt ondernemen zijn kanoën, roeien en waterskiën.

Alcudia Garden – Een van de populairste plekken van de badplaats!

Ben je nog op zoek naar een geschikte accommodatie? Dan is Alcudia Garden en absoluut een die je even moet bekijken. Voor gezinnen is dit de perfecte plek. Het is een appartementen complex, maar toch kun je er all inclusive verblijven. Het beste van beiden dus. Naast dat je met de hele familie hier je buik dagelijks goed vol kunt eten hebben ze nog veel meer te bieden. Voor kinderen is er van alles te beleven en er is zelfs een animatieteam aanwezig. De appartementen zijn nog kortgeleden gerenoveerd, waardoor je er erg modern verblijft. Benieuwd naar de foto’s en meer informatie? Bekijk hier alles over Alcudia Garden en bekijk de mogelijkheden om direct te boeken.

Ligging van Puerto de Alcudia

Benieuwd waar Alcudia exact ligt op de kaart? Hieronder hebben we een kaart geplaatst met de ligging van deze badplaats. Zo kun je direct een route uitstippelen voor leuke uitstapjes die je gaat maken over het eiland.