Cala Tuent

In het noordwesten van Mallorca vind je het strand van Cala Tuent. Dit strand bestaat uit zand en grind en geeft uitzicht op de hoogste berg van Mallorca, de Puig Major. Deze berg heeft een hoogte van maar liefst 1445 meter! Het strand zelf is goed te bereiken met de auto. Parkeren kan dan ook gratis op de grote parkeerplaats vlak bij het strand van Cala Tuent. Als je Cala Tuent op een andere manier wilt bereiken, dan is het mogelijk om met een boot vanaf het stadje Port de Soller naar dit strand te varen. Het voordeel van Cala Tuent is dat je er rustig kunt genieten van het strand, het water en de omgeving. Dit komt doordat het strand redelijk afgelegen is en ook niet erg bekend is onder toeristen.

Het strand en de omgeving

Cala Tuent strand

Het strand van Cala Tuent heeft een lengte van ongeveer 100 meter en ligt tussen de bergen in. Vanaf het strand kijk je naar de imposante Puig Major, de hoogste berg van het eiland. Het strand zelf bestaat uit zand en grind dat doorloopt in de helderblauwe zee. Je kunt hier dan ook goed terecht voor een frisse duik. De baai leent zich ook uitstekend voor de liefhebber van snorkelen. Vanwege het heldere water kun je dan ook veel zien van de omgeving onder het wateroppervlak als je gaat snorkelen.

Faciliteiten

Op en rond het strand van Cala Tuent vind je niet veel faciliteiten. Er zijn bijvoorbeeld geen toiletten aanwezig en het is niet mogelijk om zaken zoals een parasol of een ligbed te huren.

Er is wel een parkeerplaats bij Cala Tuent waar je gratis kunt parkeren als je er met de auto naar toe gaat. Aan het strand bevinden zich ook geen restaurants of bars. Vlakbij het strand van Cala Tuent zit wel een restaurant dat niet ver lopen is vanaf het strand gezien. Hier kun je dus terecht voor een hapje en een drankje en eventueel voor een toiletbezoek. Vanuit dit restaurant, dat op een berg ligt, heb je een spectaculair uitzicht over de baai waar Cala Tuent aan ligt.