Palma de Mallorca

Naast het vele toerisme op het eiland Mallorca ieder jaar kent het eiland ook een hele andere kant. Mallorca is naast het toerisme gebied ook een eiland van eigen cultuur, architectuur en bewoond door vele Spanjaarden. Het eiland telt namelijk bij maar liefst 900.000 inwoners, waarvan bijna de helft in de hoofdstad Palma de Mallorca woont. Voor toeristen is een dagje naar Palma al een heel dagje uit. Je kunt er namelijk leuk winkelen, een terras pakken of van de cultuur en architectuur genieten.

Bereikbaarheid

Palma is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er rijden namelijk ieder uur meerdere bussen van El Arenal en Playa de Palma naar de hoofdstad van het eiland. De openbare bus is ook erg goedkoop. Voor slechts een paar euro ben je al helemaal vanaf El Arenal in Palma. Vanaf El Arenal reis je eerst door Playa de Palma, waarna je vervolgens de hoofdstad bereikt. Voor de dienstregeling van de bussen op Mallorca vind je op de volgende pagina een overzicht van de dienstregeling bussen op Mallorca. In Palma is ook een metrodienst waar gebruik van kan worden gemaakt door toeristen. Je zult het meeste van de cultuur en winkels tegenkomen in de binnenstad van Palma.

Cathedral

Een stukje geschiedenisCathedral Mallorca

Voornamelijk in de binnenring (de binnenstad en het oude gedeelte) is veel geschiedenis en architectuur de bewonderen. Het eiland is vroeger namelijk in het bezit geweest van de Romeinen. Dit was nog voor de tijd van Christus en de Romen hebben er de stad Palma van gemaakt. Dit is het ontstaan geweest van de stad en nog steeds zijn er bouwwerken te bewonderen. Huidige inwoners vinden dan ook nog steeds resten en bewijzen bij hun huizen dat er vroeger Romeinen hebben gewoond. In de 13e eeuw is het eiland weer overgenomen door de Spanjaarden.

Cathedral “La Seu”

Je kunt in Palma dan ook de kathedraal “La Seu” bewonderen. De stad staat erg bekend om deze kathedraal en is gebouwd rond het jaartal 1230 door de koning Jacobus 1. Hij was destijds koning van Aragon. Hij was op weg naar Mallorca voor de herovering van het eiland toen hij in een hevige storm terecht kwam. Deze storm was zelfs zo hevig en levensbedreigend dat hij daarom had gezegd een kathedraal te laten bouwen als hij veilig aan zou komen ter ere van de heilige maagd Maria. Het heeft bijna 400 jaar geduurd om deze kathedraal te bouwen. De bouw was namelijk pas afgerond in het jaar 1601. De interieur van de kathedraal is afkomstig van de Franse stijl. De afmetingen van de kathedraal zijn maar liefst: 121 meter lang en 55 meter breed. In het jaar 1851 is er zelfs nog een stuk van de kathedraal ingestort door een aardbeving. Later is dit meteen weer gerenoveerd, zodat het weer als vanouds te bewonderen was. Daarnaast is er nog veel te bewonderen in het oude gedeelte (de binnenring) van Palma. Je kunt er ook de winkels bewonderen of er voor kiezen om een rondleiding door de stad te nemen. Dit kost slechts rond de €10,- per persoon, waarbij je veel over de stad te zien en te horen krijgt. De gehele zomer zijn er diverse rondleidingen beschikbaar voor mensen die graag onder begeleiding meer van de stad willen zien.

Palma de Mallorca

Cathedral Palma

 Locatie  Taxi  Openbaar vervoer
 Magaluf  23 min.  38 min.
 Playa de Palma  15 min.  28 min.
 El Arenal  19 min.  36 min.
 Cala d’Or  1 uur en 2 min.  1 uur en 37 min.