Prijsvrij Mallorca

[kkstarratings]

Naar Mallorca met PrijsvrijHet klinkt haast onwerkelijk binnen Europa: een eiland met meer dan 300 zondagen, met palmbomen en helderwitte stranden, azuurblauwe zeeën, heerlijk eten en een ongekende gastvrijheid. Toch is het geen sprookje, dit is Mallorca. Het eiland is al jaren een populaire bestemming voor mensen uit allerlei windhoeken. Hier kun je een wijntje doen met heerlijke Spaanse tapas, wat genieten van de cultuur en natuur, of even gewoon helemaal nietsdoen. En met wie kun je dat nou beter ontdekken dan met Prijsvrij, dé Mallorcaspecialist!

Waarom kiezen voor Prijsvrij om naar Mallorca te gaan?

Van verborgen baai tot stranden met de Blue Flag Award bij Prijsvrij

De kustlijn van Mallorca is met haar 554 kilometer enorm gevarieerd—en heeft daarmee voor iedereen een plek waar je optimaal van je vakantie kunt genieten. In het noordoosten, vlakbij Alcúdia, vind je de gelijknamige Baai van Alcúdia. Deze baai is ingedeeld in vier verschillende strandsectoren. Van eentje die wat meer op kinderen is ingericht; tot eentje die je even in het paradijselijke doet wanen en onderdeel is van een natuurreservaat. En 3 van deze 4 stranden hebben een Blue Flag Award uitgereikt gekregen om hun uitstekende kwaliteit!

Minder natuur, meer gezelligheid

Dan heb je ook het stuk bij Cala Ratjada. Deze plek heeft op Palma na, de grootste vissershaven. Hier kun je prachtige boottochtjes maken langs de kust, duiken, snorkelen, noem het maar op. Ook hier vind je een diversiteit aan stranden: van zandstranden tot rustige, rotsige baaien voor een romantisch moment met je geliefde. Badplaatsen als Cala Millor of El Arenal, staan niet per se bekend om hun natuurschoon, maar om hun levendigheid en gezellige sferen. In beide plaatsjes vind je een fantastische boulevard, plekken zat om te shoppen, leuke barretjes, karaoke, quiz nights. Zat te beleven dus als je inderdaad wat minder de natuur opzoekt en juist de gezelligheid van dit mooie eiland. Één ding staat in elk geval vast: welk strand je ook met Prijsvrij naar toegaat, zonuren zijn gegarandeerd!

Kustcultuur, vissersdorpjes, grotten

De bewoners van Mallorca hebben zich vele eeuwen geleden moeten verdedigen tegen piraten en invallen van de Moren. Dorpjes in het noorden zoals Sóller, hebben daarom het stadscentrum een aantal kilometer vanaf de haven liggen. Andere dorpjes, zoals vlakbij Cala Ratjada, hebben een fort of vestingmuur om zich destijds te hebben kunnen verdedigen tegen andere volken. Uiteindelijk heeft die dynamiek tot een vrij unieke cultuur geleid, een mix van Noord-Afrikaanse culturen met Mediterraanse, Spaanse cultuur. De prachtige vissersdorpjes langs de kust geven je een echt vakantiegevoel: de ondergaande zon met visnetten op de kade, restaurants met verse vis op het menu of die typisch Mallorquínse boot, de llaüt. Met Prijsvrij ontdek je die cultuur, terwijl je optimaal kunt genieten van de zon.

Sporten tijdens je vakantie

Op Mallorca vind je allerlei mogelijkheden om te kunnen sporten. Het eiland heeft prachtige fiets- en wandelroutes, maar ook voor watersport kun je hier uiteraard je draai vinden. Snorkelen en duiken kun je bijna overal. Beeld je eens in om in die mooie, rotsachtige baai vlakbij Cala Ratjada te snorkelen—of te leren duiken met een van de vele duikscholen langs de kustlijn. Of maak een boottochtje: met een heuse piratenboot in s’Illot, een boot met glasbodem in Sa Coma, of huur een zeilbootje om zelf de kust te verkennen. Voor wandelroutes hoef je niet per se naar de bergen. De kustlijn heeft mooie schiereilanden en natuurgebiedjes waar je je even helemaal alleen kunt wanen en kunt genieten van de bijzondere Balearische flora en fauna. Ook voor fietsen is het eiland zeer geschikt. Van langere routes tot rondjes dichtbij je accommodatie, Mallorca’s fietsroutes zijn goed verzorgd. En natuurlijk kun je ook nog sporten op het strand of in je hotel zelf: van zwemmen tot fitness tot volleybal. Ga jij ook genieten van een vakantie met Prijsvrij, dé Mallorcaspecialist?