Sa Coma, Mallorca

Sa Coma is een badplaats aan de oostkust van Mallorca, ruim 2 kilometer ten zuiden van het strand van Cala Millor of op een kwartiertje rijden van de grotere plaats Porto Cristo in het zuiden. Sa Coma is een modern resort dat zich vanaf de jaren 80 begon te ontwikkelen om aan de toenemende vraag naar accommodatie te voldoen. Het werd voornamelijk gebouwd om gezinnen een geschikte plek voor een vakantie in Mallorca te kunnen bieden. Het ademt niet zozeer de geschiedenis van andere Balearische dorpen, maar heeft wel alle moderniteit en luxe die je mag verwachten van een vakantie in een badplaats. Sa Coma heeft een ruime selectie aan bars, restaurants en winkels, juist omdat het speciaal met dit oogpunt is opgebouwd. Sa Coma is met 1,5 uur rijden vanaf de luchthaven van Palma de Mallorca, gemakkelijk te doen.

Heerlijke relaxte en luxe vakantie gehad op Sa Coma met de familie!

Strand van Sa Coma

Met de auto naar Sa Coma Mallorca

Typisch voor Mallorca zijn de rotsachtige baaien met prachtig witte stranden en helderblauw water. Ook het strand van Sa Coma heeft die kenmerken, met nadruk op de witte stranden en de kwaliteit van het zeewater. Bij de strandtenten kun je bedjes of een parasol huren, maar je kunt ook een schaduwrijk plekje onder een van de lage boompjes op het strand opzoeken. Sa Coma is uitermate geschikt voor gezinnen met kleinere kinderen. De zeebodem loopt langzaam af, waardoor je ver de zee in kunt gaan en niet gelijk in het diepe komt te staan. En het mooie, parelwitte strand is een mooie plek om een heus zandkasteel te bouwen.

Goed openbaar vervoer

Dat Sa Coma wat moderner is dan andere plaatsen, kun je bijvoorbeeld zien aan het openbaar vervoer dat goed geregeld is. Zo zijn er bussen, taxi’s en een toeristenbusje om je naar verschillende bezienswaardigheden of je hotel te brengen. Naar plaatsen buiten Sa Coma rijdt de bus 2 tot 3 keer per uur. Vanaf hier is het gemakkelijk om met de bus naar bijvoorbeeld Porto Cristo of de stranden van Cala Millor of Cala Bona te gaan. Er is ook een toeristentreintje dat 1 keer in het uur rijdt van april–oktober. Met taxi’s is het aan te raden een vast tarief af te spreken voor vertrek naar je bestemming. Ook heeft niet elke taxi een kinderzitje. In dat geval is het aan te raden van tevoren een taxi te bestellen en dit vooraf aan te geven.

Activiteiten in en rondom Sa Coma

Met de auto naar Sa Coma

Geen zin in het strand? Dan is Reserva Africana aan te raden. Dit safaripark van meer dan 40 hectare heeft verschillende dieren uit Afrika, van struisvogels tot leeuwen, van zebra’s tot neushoorns. Met de auto kun je door het park rijden en is het net alsof je op safari bent. Heb je zelf geen auto, dan kan de 3 kilometer lange tocht gemaakt worden met een van de safaritreintjes die het park runt. Ook de nabijgelegen plaatsjes S’illot of Cala Millor zijn een dagtrip waard. Voor het huren van een auto op Mallorca is het handig om onze informatie eerst te lezen. Als je geen auto hebt gehuurd, is er het toeristentreintje dat langs beide plaatsen rijdt—en verder naar andere resorts.

Per boot of te voet de kust ontdekken

Net als Sa Coma zelf, bieden die plaatsen een wit strand met heldere zee, maar ook andere activiteiten. Vanuit S’illot kun je met met de kinderen op een piratenboot een tochtje over zee maken, of leren duiken op de duikschool aan het strand. Vanuit Sa Coma zelf gaat er ook een bijzondere boottocht: een boot met glazen bodem. Prachtig om de vissen in de zee te kunnen zien, en dat zonder duikbrevet en zonder nat te worden! Een andere activiteit die een dagtripje waard is, is een bezoek aan het Castell de sa Punta de n’Amer, het kasteel op het schiereiland van n’Amer. Op een paar kilometer afstand van Sa Coma, is dit een leuke plek om wat meer de geschiedenis van Mallorca in te duiken. De kust heeft talloze vestingen die eilandbewoners eeuwen geleden moest beschermen tegen piraten op zee.

Geschikt voor kinderen

Familievakantie naar Sa Coma

Het strand is met haar langzaam aflopende zandbodem uitermate geschikt voor kleinere kinderen, maar dat is niet het enige wat Sa Coma een welkome plek maakt voor gezinnen. Zo hebben bijna alle restaurants en cafés een speciaal kindermenu. Sa Coma heeft ook een kartbaan, een minigolfbaan en de toeristentrein die langs meerdere resorts langs de kust komt. Ook is het safaripark Reserva Africana een aanrader om met de kinderen heen te gaan. Wie wil dat nou niet: veilig vanuit de auto naar leeuwen en giraffen kijken?

Eten en drinken in Sa Coma

Sa Coma is niet heel groot, maar heeft een ruim aanbod aan cafés, pizzeria’s, hamburgertenten, snackbars, Chinese restaurants, noem het maar op. En zoals gezegd heeft bijna elke eetgelegenheid een speciaal kindermenu. Voor de volwassenen zijn er talloze bars, van een echt Engelse pub tot Duitse biergarten. Sa Coma mag dan wat rustiger zijn dan andere badplaatsen langs de kust van Mallorca, het heeft absoluut geen tekort aan gezellige plekken om te eten of een drankje te doen bij zonsondergang.