Auto huren op Mallorca

Met de auto naar Sa Coma

De diverse dorpjes, resorts en badplaatsen op Mallorca zijn ook te bereiken met het openbaar vervoer, maar heb je nagedacht over de voordelen van het huren van een auto? Hier een aantal tips en mogelijke reisideeën om je te doen besluiten een auto te huren op Mallorca. Stop onderweg in de Cuevas del Drach of bezoek een van de prachtige bergdorpjes op de UNESCO Werelderfgoedlijst aan de westkust van Mallorca. Er gaat een wereld voor je open!

Mooie plekken op Mallorca met de auto

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

Tip 1: Als je voor het eerst besluit een auto te huren, kan dit spannend zijn. Want inderdaad, wat als er een krasje op de auto komt, wat als er iets gebeurt, et cetera. Daar hoef je je na het lezen van deze tips absoluut geen zorgen meer over te maken. Bij het huren van een auto, kijkt de verhuurder met je mee naar wat voor krasjes of mankementen de auto eventueel heeft opgelopen door vorige huurders. Bij Sixt bijvoorbeeld, kijk je mee met de verhuurder mee naar de geregistreerde krasjes. Het is altijd goed om aan te geven wanneer je iets ziet dat niet in het systeem van de verhuurder geregistreerd staat—om niet voor onaangename verassingen te komen te staan.

Tip 2: Een tweede tip gaat over het hebben van een of meerdere bestuurders. Vaak kost het meer geld om een extra bestuurder toe te voegen aan het huurcontract met de verhuurder. Toch is dit wel noodzakelijk als je inderdaad besluit om het rijden met een ander persoon af te wisselen. Wanneer er namelijk iets gebeurt, en iemand die niet in het contract geregistreerd staat, wordt als bestuurder erkend, heb je een probleem. Dan is de verzekering namelijk niet geldig.

Tip 3: Vergelijk prijzen via websites als HappyCar of EasyTerra. Via deze websites kun je Mallorca selecteren en specifieke data waarop je de auto wilt ophalen en terugbrengen. Uiteindelijk krijg je een overzicht van meerdere verhuurders en maakt hieruit je selectie. HappyCar heeft iets meer keuzes dan EasyTerra.

Tip 4: Ophaal- en afhaalpunten maken niet alleen een verschil in prijs, maar ook in je reisschema. Besluit je bijvoorbeeld twee weken naar de oostkust gaan, maar ben je niet van plan daar de auto tussendoor te gebruiken? Je kunt de auto dan bijvoorbeeld inleveren in Cala Millor. Andere op- en afhaalpunten zijn Colonia Sant Jordi, Paguera, Port d’Alcúdia en Port de Sóller. Stel, je wilt met de bus via Valldemossa naar Sóller in het westen, om rustig te kunnen genieten van het mooie uitzicht. Dat kan, want in Port de Sóller kun je een auto huren om vanuit daar naar een beachresort te rijden en terug naar het vliegveld van Palma de Mallorca.

Tip 5: De soort auto is ook belangrijk. Kleinere auto’s zijn goedkoper, en op simpele wegen zeer geschikt, maar wanneer je over onverharde wegen besluit te rijden, zou dat geen goede keus zijn. Luxeauto’s zijn vaak duurder, maar, hè, je leeft maar een keer en hoe heerlijk is het om in een cabrio over Mallorca te rijden!

Tip-top-5 op een rijtje:

  • Kijk mee met wat de verhuurder heeft geregistreerd aan bestaande schade
  • Neem alle bestuurders van de huurauto op in het huurcontract
  • Vergelijk prijzen van meerdere autoverhuurders
  • Je kunt de auto ergens anders inleveren (bijvoorbeeld Palma de Mallorca, Port de Sóller of Paguera)
  • Maak een keuze uit het soort auto (klein, compact, middenklasse of speciaal)

Waar kan ik het beste een auto huren?

Er zijn verschillende autoverhuurders waar je bij terecht kunt op Mallorca. Een selectie uit de verschillende autoverhuurders: Sixt, Europcar, Hertz, Centauro, om even de wat grotere merken te noemen. In het vliegveld hebben verschillende verhuurders een balie waar je last-minute een auto kan huren. Beter is het natuurlijk dit vooraf online te garanderen. Via websites als HappyCar en EasyTerra kun je de prijzen vergelijken van allerlei verschillende autoverhuurders. De een heeft een ander voordeel dan de ander, dus dat is iets dat per persoon verschilt. Sixt is vrij gunstig op de lange termijn: wanneer je vaker met Sixt huurt, geven ze je extra dagen of een grotere korting op het huren van een auto. Weer andere autoverhuurders hebben een gunstig brandstofbeleid, wat ook nog eens een verschil kan maken op de totaalprijs.

Bezienswaardigheden met de auto

Het eiland Mallorca heeft een enorme variëteit aan landschappen: het ietwat bergachtige gebied aan de noordkant, de verborgen stranden van de Baai van Alcúdia of grottencomplexen zoals de Cuevas del Drach in het zuiden. Niet alles is even gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer—of zelfs helemaal niet. Een eigen auto hebben scheelt veel tijd en wie wil er nou in hete, overvolle bussen zitten als je zeer gemakkelijk een eigen auto kunt huren? Bekijk hier een overzicht van mooie bezienswaardigheden op Mallorca om te bezoeken met de auto.

Kastelen

De kust van Mallorca heeft, naast haar prachtige stranden en helderblauwe zee, talloze vestingen en kastelen. Dit omdat Spanje, en vooral de Balearische eilanden, te maken hadden met piraten en de Moren uit het zuiden. Het pittoreske Capdepera bijvoorbeeld in het noordoosten. Capdepera ligt vlakbij Cala Ratjada, een vissershaven uit de 17de eeuw. Deze haven is, op die van Palma de Mallorca na, de grootste haven van het eiland. Deze stad is interessant voor een bezoek aan haar oude vuurtoren of het historisch centrum. Op een heuvel vlakbij het stadje, ligt een middeleeuws fort dat, zo niet om de geschiedenis, alleen al voor het prachtige uitzicht de klim waard is.

Baai van Alcúdia

In de Baai van Alcúdia heb je prachtige zandstranden van kilometerslang. Hierbij is Es Comu een echte aanrader. Dit is natuurrijk, ongerept strand met de duinenrand vol pijnbomen en jeneverbesstruiken. De toegankelijkheid van Es Comu is ietwat lastiger zonder auto. Het strand is onderdeel van het natuurgebied s’Albufera, een beschermd natuurgebied. Hier kun je diverse wandelroutes lopen en/of vogelsoorten spotten. Het is daarmee een bijzondere plek voor outdoor- en natuurliefhebbers. Het eerste gedeelte van het park is wat bosrijker dan het moerassige, tweede stuk.

Bergdorpjes in het noorden

Routes voor met de auto Mallorca

In het noorden, heb je de kleine bergdorpjes, waarvan Deià wel het fraaiste voorbeeld is. Het stadje ligt in een vallei aan de voet van de Puig del Teix, een berg van het Tramuntanagebergte dat zich langs de noordkust van Mallorca uitstrekt. Vanuit Deià is er prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en door velen wordt dit als het mooiste dorpje van het eiland beschouwd. Al jarenlang trekt de plek verschillende schrijvers, theatermakers, dichters en schilders. Hier vind je zowel een restaurant met Michelinster, tot wat kleinere cafés en bars. Deià is een samenkomst van cultuur, historie en natuur.

Unieke ervaring

Mallorca heeft een unieke flora en fauna ten opzichte van Spanje zelf, en de vele wandelgebieden van het eiland zijn veel beter te bereiken als je een eigen auto hebt. Ook uitstapjes naar grotten, kastelen een van de, water-, safari- of pretparken is vele malen gemakkelijker met een eigen auto. Daarom, waar wacht je nog: huur een auto op Mallorca en ontdek dit bijzondere eiland!

Zie ook: