Grotten van Drach

Grotten van Drach op Mallorca

De Grotten van Drach, de Cuevas del Drach of de “Drakengrotten”, liggen vlakbij het vissersplaatsje Porto Cristo aan de oostkust van het eiland Mallorca. Mallorca staat bekend om haar grottencomplexen, waarvan de Grotten van Drach een van de mooiste zijn om te bezoeken. Zo niet van Europa, dan in elk geval van het eiland. De kalkstenen grotten danken haar naam aan het oude volksgeloof dat er een draak in de grotten woonde, omdat het breken van de golven in het grottencomplex doet denken aan het gebrul van een draak. “Drach” betekent in Mallorquíns dialect ‘draak’.

Mythische grotten

Grotten van Drach

De grotten bieden een adembenemende ervaring voor jong en oud door een sprookjesachtig gangenstelsel, om uiteindelijk te eindigen bij een van Europa’s grootste ondergrondse meren, de Lago Martel. Het meer is met haar lengte van 177 meter en breedte van 30 meter zelfs een van ’s werelds grootste ondergrondse meren. Bezoekers mogen in groepen de grot in, die 25 meter onder de grond zit. De wandelroute door de grot is vervolgens 2 kilometer, die ook als je slecht ter been bent goed te lopen is. De tocht door de grotten zelf duurt tussen de 60 en 80 minuten. Je wandelt door vier enorme ondergrondse zalen met prachtige stalactieten en stalagmieten. De groei van de stalactieten is ongeveer 1 centimeter per eeuw. Ze groeien op sommige plekken boven de stalactieten en zullen uiteindelijk samenkomen tot grotere kolommen. Een adembenemend zicht en daarmee logischerwijs een van Mallorca’s topattracties.

Concert op het grootste ondergrondse meer van Europa

Het hoogtepunt van een bezoek aan de Grotten van Drach komt aan het einde van de wandelroute nabij het Lago Martel. Vanuit gondels wordt er een klassiek muziekconcert opgevoerd met een overweldigende lichtshow die de zonsopgang moet nabootsen. Dit is een live concert zoals je het nog nooit ergens anders hebt meegemaakt. Je kunt hier onder begeleiding ook een stukje over dit ondergrondse meer varen, om vervolgens door het magische grottenstelsel weer terug te keren naar de buitenwereld. Dit boottochtje is optioneel en zit bij de ticketprijs inbegrepen. En wie wil nou niet gezegd kunnen hebben over het grootste ondergrondse meer van Europa gevaren te hebben?

Tickets en parkeren

Bij de grotten is goede (en gratis!) parkeergelegenheid. Eventueel kun je ook per boot komen vanuit een van de andere kustplaatsjes iets noordelijker van Porto Cristo. Tickets voor de grotten kun je vooraf online kopen of aan de ticketverkoop naast de grotten. Kinderen onder tot 12 jaar kunnen voor een gereduceerde prijs de grotten in. Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden om vroeg in de ochtend of tegen de avond te gaan in verband met drukte. Online kun je een specifiek tijdsslot boeken voor je bezoek. Het hoogseizoen heeft daarin meer opties dan het laagseizoen.

Combineer je bezoek

Een bezoek aan het nabij gelegen dorpje Porto Cristo is goed te combineren met je tour in de Grotten van Drach. Drink hier nog een biertje, cocktail of wijntje in een van de restaurants. Praat wat na over je ervaring in de grotten, met uitzicht op de helderblauwe zee. Een perfecte afsluiter van je dagtrip naar de Grotten van Drach!

Afbeelding van de Grotten van Drach

Overige bezienswaardigheden op Mallorca

Mallorca heeft uiteraard nog veel meer bezienswaardigheden te bieden naast de Grotten van Drach. Klik hier voor een overzicht van alle bezienswaardigheden op Mallorca. Een tip is om een auto te huren op Mallorca, zodat je alle mooiste plekken gemakkelijk af kunt gaan. Wij hebben een overzicht met allerlei tips die je kunt gebruiken voordat je een auto huurt.