Cala Pi

Als je op Mallorca op zoek bent naar een strand met zacht zand dan is het strand van Cala Pi Mallorca zeker een aanrader. Dit strand ligt tussen de rotsen en is omringt door pijnbomen. Door deze pijnbomen komt het strand ook aan zijn naam Cala Pi. Omdat het strand tussen de rotsen ligt, zal je hier niet snel last hebben van de wind. Dit strand is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen omdat het water vrij ondiep is en er genoeg faciliteiten op en rond het strand van Cala Pi Mallorca worden aangeboden. Het strand is goed te bereiken met de auto en vlakbij het strand is het dan ook mogelijk om gratis te parkeren.

Het strand

Strand van Cala Pi op Mallorca

Cala Pi Mallorca is een strand dat zich in het zuiden van het eiland bevindt. Het strand bevindt zich naast het gelijknamige dorpje Cala Pi en ligt aan het eind van een lange baai. Deze baai is zeer ondiep waardoor het water zeer geschikt is om in te zwemmen. De zee is hier zeer helderblauw en nodigt je al snel uit om een duik te nemen. Het strand zelf is slechts 40 meter breed, maar vanaf de kust gezien loopt het strand wel meer dan 100 meter het land in. Genoeg plek dus op dit strand voor iedereen die dit wonderschone plaatje van Cala Pi Mallorca eens wil bezoeken.

De omgeving

Cala Pi Mallorca

Rondom het strand groeien overal pijnbomen. Deze zijn dan ook de aanleiding voor de naam van het strand van Cala Pi Mallorca. Aan de uitmonding van de baai van Cala Pi Mallorca staat hoog op de rots de Torre de Cala Pi. Deze toren is in 1663 gebouwd door de bewoners van het dorp Cala Pi Mallorca om uit te kijken over de zee om te waken voor kapers die vanuit Afrika op rooftocht gingen. Omdat er hier toezicht is op het strand en omdat er ook onderhoud wordt gepleegd is het strand van Cala Pi zeer schoon en netjes. Zeker een aanrader om te bezoeken dus!

Faciliteiten

Als je naar het strand van Cala Pi Mallorca gaat dan kun je dit eenvoudig bereiken met de auto. Het is mogelijk om in de omgeving gebruik te maken van gratis parkeerplekken. Op en rond het strand van Cala Pi Mallorca zijn er genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Zo zijn er ligbedden en parasols aanwezig die gehuurd kunnen worden. Ook voor de innerlijke mens kun je op Cala Pi Mallorca terecht. Er is een kleine bar aanwezig waar je drinken en kleine etenswaren kunt kopen. Het water is vrij ondiep en er is tijdens het hoogseizoen vaak toezicht aanwezig. Dit maakt het strand dan ook zeer geschikt om te bezoeken met kinderen.

Ligging Cala Pi