Mallorca bezienswaardigheden

Mallorca is het grootste eilanden van de Spaanse eilandengroep de Balearen en was een van de eerste bestemmingen die het massatoerisme kende. De voornaamste reden waarom het massatoerisme er is doorgebroken is vanwege het aangename klimaat en de mooie stranden. Tijdens de opkomst van het toerisme zijn er ook steeds meer restaurants en uitgaansgelegenheden ontstaan. De Mallorca bezienswaardigheden worden al snel vergeten tijdens een zonvakantie naar dit mooie eiland. Dat is zonde, want er zijn veel mooie plekken die we absoluut aan je aanraden. Wij brengen ze daarom hier aan het licht en geven er meer informatie over.

De top 10 van bezienswaardigheden op Mallorca

Onderstaand hebben we een top 10 gemaakt van de bezienswaardigheden. Afhankelijk van de locatie waar je verblijft en je interesses maak je voor jezelf een planning voor welke je wel of niet gaat bezoeken. In het kort geven wij informatie over deze bezienswaardigheden en krijg je een indruk aan de hand van de scherp geschoten afbeeldingen. Heb jij tips voor plekken die wij niet hebben vermeld of vragen? Laat deze dan achter onderaan deze pagina.

1) De kathedraal La Seu in Palma

La Seu Palma

In de hoofdstad Palma de Mallorca is de bekende gotische kathedraal La Seu te vinden. Zonder twijfel behoort deze tot de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland. In de 13e eeuw werd er gestart met de bouw van deze kathedraal en vervolgens heeft de bouw maar liefst 300 jaar geduurd. In het jaar 1851 was er een aardbeving, waardoor een deel van de kathedraal werd verwoest. Later is dit weer opgebouwd. De kathedraal heeft een hoofdpoort en daarnaast zijn er nog 2 schitterende ingangen. Er is een verhaal dat koning Jacobus 1 op weg was naar Mallorca toen hij in een ernstige storm terechtkwam. Dit deed hem besluiten om de kathedraal te laten bouwen indien hij veilig aan zou komen. Het bezoeken van de kathedraal is een absolute aanrader.

2) De Grotten van Drach

Grotten van Drach bezoeken

De Grotten van Drach, oftewel Cuevos del Drach behoren ook zonder twijfel tot een van de grootste toeristische trekpleisters van het eiland en zijn te vinden in het oosten van Mallorca. Op Mallorca zijn verschillende grotten te vinden, maar deze zijn veruit het bekendste. Bij het bezoeken van de grotten wordt je rondgeleid door gidsen en vaar je de grotten door. In totaal is het een traject van maar liefst 2 kilometer. In de grotten is het meer Lago Martel te vinden. Dit meer is het grootste ondergrondse meer van heel Europa. Wanneer je klaar bent met je bezoek aan deze grotten dan kun je een van de naastgelegen plaatsen bezoeken.

3) De trein naar Sóller

Trein naar Sóller

De plaats Sóller Mallorca is aan de noordwest kust van Mallorca gelegen en is een bezienswaardigheid op zich. Sóller plaats is rustiger dan de badplaatsen op het eiland en wordt omringd door mooie natuur. De voornaamste reden voor veel mensen om Sóller te bezoeken is echter de treinrit die je ervoor maakt. Vanuit Palma de Mallorca gaat er een ouderwetse houten trein. De trein zelf is al mooi om te zien, maar tijdens de rit zelf krijg je schitterende landschappen te zien. Zo rijd je o.a. door een vallei die ook wel sinaasappeldal wordt genoemd. Sóller zelf is ook een plaatje om te zien. In de plaats kom je allerlei leuk gebouwde huizen tegen die uit de 16e en 18e eeuw komen.

4) Het bergdorpje Valldemossa

Valldemossa bezienswaardigheid

Een schitterend en bekend authentiek dorpje op Mallorca is Valldemossa. Dit dorp is rijk aan natuur in de omgeving en beschikt o.a. over amandelbomen, olijfvelden en veel meer mooie natuur. De meeste mensen die Valldemossa bezoeken zijn natuurliefhebbers en houden ervan om een wandeling te maken. In het dorp zelf bezoek je ‘het klooster La Cartuja’. Valldemossa ligt ten noorden van de hoofdstad Palma de Mallorca op een afstand van slechts 20 kilometer. Zowel met de auto als met de trein doe je er iets meer dan een half uur over om er te komen.

5) De schitterende plaats Porto Cristo

Bezienswaardigheid Porto Cristo

Dichtbij de Grotten van Drach is de plaats Porto Cristo te vinden in het oosten van Mallorca. Porto Cristo is zo’n bijzondere plaats dat we deze ook onder een van de bezienswaardigheden kunnen noemen. Omdat het verder weg bij de meeste badplaatsen is gelegen is het een goede combinatie om het te combineren met de grotten. Toch ligt het niet heel ver bij de badplaats Cala d’Or vandaan. Porto Cristo is een bezienswaardigheid voor stelletjes die een romantische plek willen bezoeken. Vanaf deze plek heb je een schitterende uitzicht over zee, terwijl je ondertussen kunt genieten bij een van de restaurants. Hoogtepunt is dat je hier een bootje kunt huren om langs de mooie kust te varen.

6) De hoofdstad Palma de Mallorca

Naar Palma de Mallorca

Verblijf je in El Arenal, Platja de Palma of Magaluf? Dan is het niet ver reizen om bij de hoofdstad van het eiland te komen. De hoofdstad kan ook worden gezien als een bezienswaardigheid op zich. Met de vele smalle straatjes, historische gebouwen en kleine winkeltjes is het leuk om met mooi weer de stad door te dwalen en lekker te shoppen. Aan de waterkant is een grote jachthaven te vinden die je gezien moet hebben en voor de liefhebber die wil stappen in de avond en nacht die gaat naar Plaça Gomilla en Llotja.

7) Het Bellver kasteel

Bellver Castle

Naast Palma is op een korte afstand het mooie kasteel Bellver te vinden en is ook een van de Mallorca bezienswaardigheden. Dit kasteel is op een heuvel gelegen naast de stad. Dit zorgt ervoor dat je naast het bezichtigen van het kasteel ook een mooi uitzicht over de stad en Mallorca hebt. Twee redenen dus om hier langs te gaan. Ook is er een museum bij het kasteel te vinden. Je betaalt slechts een paar euro die het bezoekje absoluut waard zijn. Onderstaand een afbeelding van het Bellver kasteel.

8) Het historische plaatsje Alcúdia

Het plaatsje Alcúdia

Helemaal in het noordoosten van Mallorca is aan de kust het historische en bijzondere plaatsje Alcúdia te vinden. Deze plaats beschikt nog over stadsmuren en een stadspoort wat het een unieke plek maakt. In de stad zijn veel smalle straatjes te vinden en kleine huisjes. Dit geeft het echte authentieke Mallorca weer. Voor veel toeristen is het leuk om deze plaats een dag te bezoeken in de zomer. Alcúdia beschikt over een prachtig strand. Tijdens een dagtrip heb je de kans om de rest van Mallorca ook over te reizen. Voor gezinnen is Alcúdia echter een populair plek om de hele vakantie of een gedeelte van de vakantie door te brengen.

9) Nog een historisch dorp: Capdepera

Mallorca Capdepera

Naast Alcúdia zijn er nog meer historische plekken op Mallorca te vinden. Een van die plekken is Capdepera. Deze plaats ligt helemaal in het oosten van het eiland aan de kust. Ook Capdepera beschikt over een stadsmuur welke in de 14e eeuw rondom het hele dorp is gebouwd. Destijds was de muur gebouwd om de bevolking van het dorp te beschermen, maar vandaag de dag is deze muur nog helemaal heel gebleven.

10) Het dorpje Inca

Inca

Centraal op Mallorca is het authentieke dropje Inca te vinden. Dit dorp interessant om twee redenen. De eerste is de ligging. Het dorp is in een soort vallei gelegen vanwaar je een mooi uitzicht hebt op de bergen. De tweede reden waarom Inca populair is, is vanwege de wekelijkse markt. Veel toeristen willen deze markt bezoeken. Hier kom je allerlei lokaal gemaakte producten tegen en dit is tevens een plek om leuke souvenirs in te slaan voor bij huis.