De mooiste stranden van Mallorca

stranden mallorca

Wanneer je in de zomer op vakantie gaat naar Mallorca dan is er een ding wat je zeker gaat doen en dat is lekker zonnen. Mallorca beschikt in totaal over bijna 600 kilometer aan kust en in totaal zijn er bijna 200 verschillende stranden en baaien. Dat is dus heel wat meer dan alleen het stuk strand in El Arenal. Mallorca is dus zeer veelzijdig op het gebied van stranden. Wij helpen je graag bij het vinden van de beste stranden en daarom geven we hieronder meer informatie over de mooiste stranden die het eiland te bieden heeft. Hieronder benoemen we de stranden en geven we in het kort meer informatie over ieder strand.

De stranden

Ben jij een liefhebber van mooie stranden? Bekijk dan eens de onderstaande informatie over de verschillende stranden op Mallorca:

  • Playa de Muro
  • Alcudia
  • Es Trenc
  • Cala Llamp
  • Cala Pi
  • Cala D’Or
  • Cala Mirror

Playa de Muro en Alcudia

Playa de Muro en Alcudia liggen in het noorden van het eiland. Samen hebben deze stranden een lengte van maar liefst 10 kilometer. Des te dichter je bij het strand Playa de Muro komt vanaf Alcudia des te ondieper het strand wordt. Nog een voordeel is dat het plaatsje Playa de Muro ook over tal van gezellige barretjes en restaurants beschikt. Hierdoor kun je aan het eind van de dag nog even gezellig een hapje gaat eten in deze omgeving. Wanneer je in El Arenal, Playa de Palma of Magaluf verblijft dan liggen de strand aan de andere kant van het eiland. Toch is een rit over het gehele eiland zeker een mooie tour, maar wel een hele rit.

Es Trenc

Volgens velen is Es Trenc een van de mooiste stranden van Mallorca. Dit is een strand van maar liefst 5 kilometer strand en zonder bebouwing. Een heerlijk strand om dus lekker tot rust te komen en niet zo druk als de stranden bij El Arenal. Het strand is te vinden tussen Colonia Sant Jordi en Sa Rapita.

Cala Llamp

Helemaal in het westen van het eiland is het strand Cala Llamp te vinden. Dit strand is met name bijzonder, omdat het een mooi uitzicht heeft door het achterliggende Tramuntana gebergte. Deze bestaan uit hoge kliffen. Verder heeft het strand een prachtige baai in de vorm van een halve maan. Het is geen strand waar je de gehele dag liggend kunt zonnen. Het is namelijk meer een stenen platform. Er is een leuke beachclub naast te vinden waar wel ligbedden zijn te vinden en die beschikt over een mooi zwembad. Het strand is erg goed te bereiken voor iedereen die verblijft in Magaluf.

Cala Pi

Wanneer je verblijft in El Arenal dan is het strand Cala Pi goed te bezoeken. Cala Pi ligt namelijk in het zuidwesten van het eiland Mallorca en ten zuiden van El Arenal. Cala Pi is een unieke plek, omdat het strand is omringd door rotsen en dennenbomen. Het is een klein strand dat slechts 40 tot 60 meter breed is. Toch een erg leuk en bijzonder strand om eens met je partner te bezoeken.

Cala D’Or

Cala D’Or is een badplaats op Mallorca dat ook over een mooi en eigen strand beschikt. In feite bestaat deze badplaats uit 5 verschillende kleine stranden/baaien. Dit zijn leuke en gezellige stranden en helder water. In de zomer zijn de stranden wel druk bezocht, maar er is ook altijd wel wat te doen.

Cala Mirror

Cala Mirror is een mooi en prachtig wit strand met helderblauw water. Het strand is ongeveer 3 kilometer lang en is te vinden helemaal aan het oosten van het eiland Mallorca. De accommodaties in Cala Mirror liggen ook bijna allemaal aan de kust. Een vakantie naar Cala Mirror is erg geschikt voor gezinnen.