Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/maartag114/domains/zomervakantie-mallorca.nl/public_html/wp-content/themes/minezine/functions/fe/widget-posts-list.php on line 9
Trein Mallorca - Bekijk de verbindingen en routes hier

Trein Mallorca

Wie tijdens een vakantie naar Mallorca zoveel mogelijk wil zien raden wij aan om je goed te verdiepen in het vervoer. Het eiland kent een uitstekende infrastructuur en er zijn veel verschillende transportmogelijkheden. Het nemen van een taxi raden we dan ook niet altijd aan, gezien die kosten die hiermee gepaard gaan. Wist je dat het eiland over meerdere treinverbindingen beschikt? Niet alleen is de trein Mallorca een zeer geschikte manier om je te verplaatsen, maar het is bovendien ook nog een hele ervaring op zich. Op deze pagina lees je meer over het reizen met de trein en geven we informatie over de bekende treinreis van Palma naar Sóller.

Reizen met de trein Mallorca

Reizen met de trein op Mallorca gaat erg eenvoudig wanneer je de lijnen doorhebt. Dit geldt hetzelfde voor de rest van het openbaar vervoer op Mallorca. Er is slechts een klein netwerk aan treinverbindingen en daarom is het zeer eenvoudig om dit uit te vogelen. Wij helpen je om dit snel door te krijgen! In totaal zijn er 3 korte verbindingen. Deze worden aangeduid met T1, T2 en T3. Hieronder zie je alle verbindingen met de bestemming waar deze naartoe gaat:

  • T1 gaat vanuit Palma naar de plaats Inca (centraal op het eiland gelegen)
  • T2 gaat naar Sa Pobla (noordelijker gelegen)
  • T3 gaat naar Manacor (oostelijk gelegen)

Tussen de eindbestemmingen en vertrekpunten komt de trein langs veel verschillende bestemmingen waar een stop wordt gemaakt en jij de mogelijkheid hebt om uit te stappen. Dit zijn kleinere dorpjes. Benieuwd in welke plaatsen de treinen stoppen? Bekijk de afbeelding hieronder die een overzicht geeft van de route die de verschillende lijnen maken. Per verbinding zie je waar de treinen een stop maken.

Trein Mallorca

Hierboven zie je een overzicht van de verschillende verbindingen. De groene lijn naar Inca is de lijn T1, de blauwe lijn naar Sa Pobla is de lijn T2 en de gele lijn naar Manacor is lijn T3. Om je een beter beeld te geven van hoe dit er op de kaart uitziet hebben we hieronder een afbeelding geplaatst met de locaties waar de treinen eindigen. Deze afbeelding geeft tevens een overzicht van de busverbindingen op het eiland.

Mallorca bussen van TIB

Met de trein naar Sóller

Naast de hiervoor genoemde treinverbindingen is er nog een trein. Dit is de trein die vanuit Palma naar de plaats Sóller Mallorca gaat in het noordwesten van Mallorca. Deze trein is maar liefst 100 jaar oud en legt een afstand af van 27 kilometer tussen Palma en Sóller. Om precies te zijn rijdt deze trein sinds 1912. De trein vertrekt vanuit de hoofdstad van het station Plaça d’Espanya.

De reis staat zelfs bekend als een van de leukste uitstapjes van het hele eiland. Alleen daarom is het de rit al waard. Dat komt door de mooie omgeving die de trein aflegt. Met de trein rijd je door de vallei van Sóller en de Serra de Tramuntana. De vallei wordt ook wel het sinaasappeldal genoemd. Zoals je al zou verwachten staan er veel sinaasappelboomgaarden in het dal waar het de naam aan heeft te danken. De reis wordt zelfs gezien als een van de mooiste treinreizen van heel Europa.

Eenmaal aangekomen in Sóller kom je in een mooi station van een paleis terecht. Dit station behoort tot de oudste van de wereld. De plaats zelf is een tropisch paradijsje met een mooie baai om te zwemmen. Verder koop je er heerlijk lokaal fruit en groenten en heb je de kans om de plaats zelf te ontdekken. In de stad is een natuurwetenschappelijk museum en zijn er botanische tuinen.