Cala de Deià

Een klein strandje in het noorden van Mallorca dat omringt is door rotsen, dat is Cala de Deià. Dit strand zelf bestaat uit stenen en kiezels en geeft jou uitzicht over een mooie kleine baai. Het water leent zich uitstekend voor een frisse duik en zeker ook om te snorkelen. Het strand van Cala de Deià is goed bereikbaar met de auto. Vanaf de parkeerplaats in de buurt, waar je overigens voor moet betalen, loop je ongeveer 200 meter naar het strand zelf. Wat faciliteiten betreft zal je hier weinig tegenkomen behalve een klein restaurant dat aan de baai ligt.

Het strand en de omgeving

Strand Cala de Deià Mallorca

Het strand van Cala de Deià bestaat uit stenen en kiezels. Als het water laag staat dan is dit strand zeer geschikt om op te liggen met een handdoek. Bij hoog water is dat minder aantrekkelijk. Het strand bevindt zich tussen hoge rotspartijen waardoor de wind vaak tegen wordt gehouden. Het heldere water is zeer geschikt om in te snorkelen. Zeker omdat je ook tot op een aardige diepte kunt kijken. Vanwege de ligging en de mooie locatie is het strand van Cala de Deià een zeer gewilde plek onder toeristen. Cala de Deià is ook één van de weinige stranden die zich in het noorden van het eiland bevinden.

Faciliteiten

Het strand Cala de Deià op Mallorca

Zoals gezegd bevindt de parkeerplaats voor het strand van Cala de Deià zich op ongeveer 200 meter lopen. Houdt er rekening mee dat je jouw auto hier alleen tegen betaling kunt parkeren. Het is ook mogelijk om Cala de Deià te bezoeken met de bus. Vlakbij de baai is een bushalte waarvandaan je na een korte wandeling bij het strand en de baai terecht kunt komen. Op Cala de Deià zijn geen toiletten, je kunt wel gebruik maken van de toiletten in één van de restaurants die zich aan de baai bevinden. Het is dan wel aan te raden om ook gebruik te maken van een consumptie in het restaurant. Het is niet mogelijk om parasols, strandbedden of andere zaken te huren als je een bezoek brengt aan Cala de Deià op Mallorca.

Ligging van Cala de Deià op Mallorca