Cala Mesquida

In het noordoosten van het eiland Mallorca vind je het strand van Cala Mesquida. Dit strand wordt net als de meeste stranden op het eiland omgeven door rotsen en biedt idyllisch plaatje. Het strand ligt vlakbij het gelijknamige dorp Mesquida. Als je op zoek bent naar een strand met genoeg faciliteiten en een strand dat niet uit kiezels maar uit zand bestaat, dan is Cala Mesquida zeer geschikt. Een bezoek aan het strand van Cala Mesquida Mallorca is vanwege de faciliteiten en het toezicht ook zeer aan te raden om met kinderen te bezoeken.

Het strand

Stranden Mallorca: Cala Mesquida

Naast het gelijknamige dorp vindt je het strand van Cala Mesquida. Dit strand is ongeveer 350 meter lang en wordt aan beide zijden omringd door de rotsen die zo kenmerkend zijn voor het eiland. Het water van de zee is lichtblauw en vanaf het strand heb je een zeer mooi uitzicht over de zee. Cala Mesquida Mallorca ligt naast een vakantieoord en beschikt over restaurants en genoeg ruimte om de auto te parkeren. De hotels die rondom Cala Mesquida liggen bieden vaak de mogelijkheid voor kinderen om deel te nemen aan entertainment programma’s.

De omgeving

Cala Mesquida

Cala Mesquida zelf ligt tussen de rotsen in en omdat het strand zo uitgestrekt is, is er alleen aan de zijkanten wat beschutting tegen eventuele wind te vinden. Vanaf het strand van Cala Mesquida Mallorca is het mogelijk om verschillende routes te lopen en zo de omgeving ontdekken. Je kunt zelfs gebruik maken van een gids die je rond Cala Mesquida kan rondleiden tijdens een wandeling. Vanaf Cala Mesquida Mallorca kun je ook naar Capdepera, een stad uit de middeleeuwen je zeker bezocht moet hebben als je in de buurt van Cala Mesquida bent.

Faciliteiten

Omdat het strand goed toegankelijk is en omdat er veel toeristen op af komen zijn er ook genoeg faciliteiten bij Cala Mesquida. Zo is het mogelijk om parasols te huren en om ligbedden te huren. Voor kinderen is het strand van Cala Mesquida ook zeer geschikt. Er is dan ook altijd toezicht tijdens het hoogseizoen op de omgeving en alles wat zich in en rond het water van de zee afspeelt. Als je gebruik wilt maken van een waterfiets dan is dat ook mogelijk om deze te huren op Cala Mesquida Mallorca. Houdt er rekening mee dat dit strand zeer populair is onder toeristen en gezinnen. Het kan, zeker in het hoogseizoen, dan ook zeer druk zijn hier.

Ligging Cala Mesquida