Openbaar vervoer Mallorca

Wil jij tijdens je vakantie op Mallorca veel rondreizen en verschillende plekken zien? Dan wil jij je op een zo makkelijk mogelijke manier verplaatsen van de ene bestemming naar de andere. Daarbij wil je ook niet meer betalen dan nodig. Daarom maak je gebruik van het openbaar vervoer Mallorca. Naast de taxi’s maken er veel mensen gebruik van de buslijnen en er is zelfs een metro op het eiland! Op deze pagina lichten we je verder in over de verschillende mogelijkheden die je hebt met het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer: Buslijnen

De buslijnen op Mallorca zijn erg uitgebreid. Met de bus kom je bij de meeste badplaatsen en dorpen. Reizen met de bus is een low-budget transportmiddel. Voor enkele euro’s kom je al een redelijk eind. Wanneer je met de bus reist wordt er wel aangeraden om kleingeld bij je te hebben of in ieder geval niet met groot geld (€20,- of €50,-) te betalen. De buschauffeur heeft wel wisselgeld wanneer het verschil niet te groot is. Een nadeel aan het reizen met de bussen over Mallorca is dat het soms lang duurt wanneer je in een bus zit die onderweg veel stopt. Er rijden ook express lijnen die sneller zijn. Daarom loont het om goed te verdiepen in de verschillende lijnen naar de bestemming waar je heen wilt.

Er zijn verschillende bedrijven die het openbaar vervoer op het eiland regelen. De belangrijkste organisatie die de hoofdstad Palma de Mallorca en het gebied eromheen regelt is EMT (Empresa Municipal de Transports). Klik hier voor alle routes in Palma de Mallorca en omgeving van EMT. Over de rest van het eiland wordt het vervoer geregeld door andere kleinere bedrijven. Wil je met de bus naar een andere bestemming op Mallorca? Verder op deze pagina lees je hier meer over.

Openbaar vervoer in Palma de Mallorca

Mallorca openbaar vervoerVeel mensen brengen graag een bezoek aan de hoofdstad van het eiland om daar o.a. de kathedraal van Mallorca La Seu te bekijken en natuurlijk de stad zelf. Zoals hiervoor vermeld maak je in de hoofdstad gebruik van de buslijnen van EMT. De bussen zelf herken je aan de blauwe kleur. In de afbeelding hiernaast zie je een van de bussen. De bussen rijden op de vrijdag en zaterdag avond ook gedurende de nacht en tijdens feestdagen rijden er nachtbussen.

Een enkele rit met deze bus kost voor een volwassene slechts €1,50. Voor kinderen onder de 5 jaar is de rit gratis, zolang ze met een betalende volwassene meerijden. In totaal mogen er 4 kinderen onder de 5 jaar gratis met één volwassene meerijden. Het is mogelijk om een kortingskaart van 10 ritten voor €10,- te kopen bij het kantoor van EMT. Het kantoor vind je op het volgende adres: Josep Anselm Clavé 5.

Met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld

Veel mensen die hun vakantie net zijn begonnen willen vanaf het vliegveld met de bus naar de accommodatie. Dat is begrijpelijk, want dat geld voor de taxi kun je veel beter gebruiken! Er is een directe busverbinding tussen het vliegveld en Palma de Mallorca te vinden. Dit is de buslijn L1. Moet je met de bus naar de Hollandse badplaats El Arenal? Dan ga je met buslijn L21. Om naar de badplaats Platja de Palma te komen vanaf het vliegveld neem je buslijn L25.

Openbaar vervoer Mallorca

Buslijnen over de rest van Mallorca

Naast Palma bereik je ook vrijwel alle andere plaatsen op het eiland met de bus. In totaal zijn er 6 verschillende lijnen op het eiland te vinden. Dit zijn de volgende: lijn 100, lijn 200, lijn 300, lijn 400, lijn 500, en lijn 800. Voor een overzicht van alle routes over Mallorca bekijk je de website van www.tib.org. Hier vind je tevens de exacte reistijden van de verschillende diensten. Op de website van TIB zie je meteen de kosten voor de rit waar jij heen wilt. Het is mogelijk om een enkeltje te halen als een retourticket. Hieronder zie je een overzicht waar de verschillende buslijnen heen reizen.

Mallorca bussen van TIB

Toeristenbussen

Tot slot is het mogelijk om een ticket te kopen voor de speciale toeristenbussen. Het openbaar vervoer Mallorca heb je op deze manier niet nodig. Dit zijn de bekende dubbeldekker bussen die doen denken aan de bussen in Londen om de stad te verkennen. Bij deze bussen is er een open dek waar je lekker in het zonnetje en met de wind langs de oren geniet van de Mallorca bezienswaardigheden om je heen. In totaal maken deze bussen 18 stops, waardoor je zeker weet dat je zodoende alle hoogtepunten te zien krijgt. Je bepaalt zelf waar je in- en uitstapt. De bussen stoppen o.a. bij de kathedraal La Seu, de winkelstraat La Ramblas, de promenade aan zee en nog veel meer bekende plekken. De tijden waarop de toeristenbussen rijden zijn tussen 9:30 en 22:00. Hieronder hebben we een tabel met de prijzen voor de tickets per persoon.

 Leeftijd  Prijs ticket voor 24 uur
Ouderen van 65+  €10,-
 Volwassen van 15 tot 65  €21,-
 Kinderen van 8 tot 15  €10,-
 Kinderen onder 8  Gratis