Stranden Mallorca

Mallorca is een eiland dat bekend staat als een zeer goede bestemming voor het vieren van een zonnige vakantie in de zomer. Als je naar Mallorca gaat dan is dat om te ontspannen, om te snorkelen, om te genieten van de omgeving en natuurlijk om een feestje te vieren. Ontspannen kan tijdens een zonvakantie het best op één van de Mallorca stranden. Er zijn veel verschillende stranden te vinden in alle uithoeken van het eiland. Als je op zoek bent naar een speciale plek of een strand waar het rustig is, dan kunnen wij jou daar bij helpen. We hebben voor jou een lijst gemaakt van de mooiste stranden Mallorca.

Mooiste stranden Mallorca

Er zijn tal van stranden Mallorca te vinden op het eiland. Sommige stranden zijn druk bezocht en bekend bij toeristen, terwijl andere stranden juist meer afgelegen liggen. We hebben de Mallorca stranden voor jou bekeken en beschrijven per locatie wat je op deze stranden kunt aantreffen. Wil je bijvoorbeeld rust of houd je liever van snorkelen en wil je graag naar een strand met zand of maakt het jou niet uit dat het strand uit rosten en stenen bestaat. De stranden die we voor jou hebben omschreven zijn de stranden van Cala Figuera, Sa Calobra, Cale Pi, Cala Mesquida, Cala de Deià en van Cala Tuent.

1) Cala Figuera

Cala Figuera Mallorca stranden

Eén van de mooiste stranden Mallorca is waarschijnlijk wel het strand van Cala Figuera. Dit strand ligt in het noorden van het eiland in de punt van het schiereiland dat aan Mallorca vast zit. Dit strand is zeer geschikt als je van rust houdt en liever niet met veel toeristen om je heen wilt genieten van de omgeving. Het strand van Cala Figuera bestaat uit grind en stenen. De zee is zeer helder en blauw en biedt genoeg mogelijkheden om te zwemmen of te snorkelen. Je kunt het strand van Cala Figuera bereiken met de auto tot en met de parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Vanaf daar is het ongeveer 1,5 kilometer lopen naar het strand over een steil pad dat door de rotsen loopt.

2) Sa Calobra

Strand in de buurt van Sa Colabra

Een andere pareltje onder de mooiste stranden Mallorca is het strand van Sa Calobra. Bij het gelijknamige plaatse Sa Calobra vind je niet 1 maar 2 stranden. Bij het dorp zelf ligt een klein strandje van ongeveer 30 meter dat bestaat uit kiezels en stenen. Een einde verderop vindt je het strand van Torrent de Pareis. Dit is een adembenemend strand dat zich aan het einde van een kloof op het eiland bevindt. De tocht naar dit strand leidt je door tunnels en langs rotspartijen en is op zich al een geweldige beleving. Het stand is gelieft onder toeristen maar is gelukkig ruim genoeg. Vanaf het zand kun je zo een duik nemen en uitkijken over ook één van de mooiste stranden Mallorca.

3) Cala Pi

Strand van Cala Pi op Mallorca

In het zuiden van Mallorca kun je bij het plaatsje Pi terecht op het strand van Cale Pi. Dit strand ligt in een smalle baai en is zeer geschikt om te bezoeken met kinderen. Het water is namelijk niet erg diep en er is tijdens drukke periodes ook toezicht op de zee. Bij het strand is een bar waar je terecht kunt voor wat gerechten en drinken. Het heldere water is ook zeer geschikt voor als je een liefhebber van snorkelen bent. Rondom Cale Pi, die we ook kunnen rekenen tot de mooiste stranden Mallorca, torenen rotsen begroeid met pijnbomen uit. Deze pijnbomen zijn ook de reden dat dit strand de naam Cale Pi heeft gekregen.

4) Cala Mesquida

Stranden Mallorca: Cala Mesquida

Het strand van Cala Mesquida is één van de stranden Mallorca die zich in het noordoosten van het eiland bevinden. Je vindt dit strand vlakbij het gelijknamige dorpje. Het strand zelf bestaat uit zand en is ongeveer 350 meter lang. Er zijn genoeg faciliteiten om de dag door te brengen. Zo is het mogelijk om een ligbed te huren of een parasol. Als je naar dit strand gaat op Mallorca dan kun je de auto vlakbij het strand parkeren. Niet ver bij dit strand vandaan ligt het stadje Capdepera dat ook zeker een aanrader is om te bezoeken. Deze stad uit de middeleeuwen is omringt door muren en torens. Vanwege de ligging, de omgeving, de heldere zee en het zand hoort Cala Mesquida ook zeker thuis in het rijtje van mooiste stranden Mallorca.

5) Cala de Deià

Het strand Cala de Deià op Mallorca

Als je liever op zoek bent naar een kleiner strand dan kun je terecht op het strand van Cala de Deià. Dit is een strand dat uit stenen en kiezels bestaat en die goed te bereiken is met de auto. De auto kan worden geparkeerd op een parkeerplaats die op ongeveer 200 meter lopen van het strand ligt. Het parkeren van een auto is overigens wel betaald. Bij dit strand vind je twee kleine restaurants waar je voor een simpel gerecht of een drankje terecht kunt.  Omdat dit één van de weinige stranden Mallorca in het noorden is en omdat je uitkijkt over de mooie rotsen die de baai omgeven is dit strand een zeer geliefde plek onder toeristen. De kans is dan ook groot dat het hier druk is tijdens een bezoek.

6) Cala Tuent

Cala Tuent strand

De hoogste berg van Mallorca is de Puig Major met een hoogte van 1445 meter. Aan de voet van deze reus bevindt zich ook één van de mooiste stranden Mallorca, namelijk Cala Tuent. Dit strand bestaat uit platte rotsen die zeer geschikt zijn om op te liggen met een handdoek. Het is hier mogelijk om een frisse duik te nemen in de heldere blauwe zee of in het zwembad dat zich bij het strand bevindt. Ook voor een hapje en een drankje kun je aan het strand van Cala Tuent terecht. Bij het restaurant kun je verschillende gerechten bestellen. Als je met de auto naar deze wonderschone locatie komt, dan kun je deze parkeren achter het restaurant. Dit is overigens gratis.

Nog veel meer

Naast de stranden die je in dit artikel hebt kunnen ontdekken zijn er op Mallorca nog veel meer stranden te vinden. We hebben hier alleen een selectie getoond van de mooiste stranden Mallorca die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken als je op vakantie bent op dit prachtige Spaanse eiland. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand dat afgelegen ligt, een strand met een helderblauwe zee waarin je kunt snorkelen of een strand waar je in een restaurantje kunt genieten van het eten en het uitzicht over de baai, er is altijd wel een plek op Mallorca te vinden die jou betoverd met zijn wonderschone aanblik.