Sa Calobra

Bij het dorpje Sa Calobra in het noordwesten van Mallorca vindt je niet één, maar twee stranden. Het dorpje zelf beschikt over een klein strand en een stukje verder op vind je op een afgelegen plek een wonderschone plek die zo uit een sprookje zou kunnen komen. Het strand bij het dorp Sa Calobra is klein en beschikt over de nodige faciliteiten. Het strand dat iets verder op ligt is Torrent de Pareis en heeft nagenoeg geen faciliteiten. Dit strand behoort tot de bekendste stranden Mallorca.

Bij het dorp Sa Calobra

Stranden Mallorca Sa Colabra

Het kleine dorpje Sa Calobra op Mallorca beschikt over een strand van ongeveer 30 meter. Dit strand bestaat voornamelijk uit kiezels en stenen. Rondom het strand bevindt zich genoeg gelegenheid voor het parkeren van een gehuurde auto. Ook als je een hapje wilt eten of iets wilt drinken, dan ben je hier op een goede plek belandt. Om bij het dorp Sa Calobra te komen moet je met de auto over een weg die door de bergen kronkelt, dat is op zich al zeer spectaculair en adembenemend.

Torrent de Pareis

Strand in de buurt van Sa Colabra

Een stukje bij het dorpje Sa Calobra Mallorca vandaan vindt je nog een strand, Torrent de Pareis. Dit strand is zeer gelieft bij toeristen en is een stuk groter dan het strand dat je bij het dorpje Sa Calobra zelf vindt. Vanaf het dorp kun je te voet naar dit strand lopen. Deze wandeling naar het strand van Sa Calobra Beach is op zich al zeer spectaculair. Je loopt namelijk door tunnels en tussen de rotsen door over een pad dat door de natuur is uitgesleten.

De omgeving

Torrent Pareis bij Sa Colabra

Sa Calobra Beach ligt aan het einde van de Torrent de Pareis kloof. Deze kloof is één van de bekendste en meest bezochte toeristische trekpleisters op Mallorca. Het strand van Sa Calobra Mallorca ligt dan ook precies tussen de twee rotsformaties die de kloof vormen. Omdat deze plek zo gelieft is bij toeristen is de kans groot dat het erg druk is als je een bezoek brengt aan Sa Calobra Beach. Desalniettemin zijn Sa Calobra Mallorca en de twee stranden een aanrader om te bezoeken als je op Mallorca bent.

Faciliteiten

Bij het Torrent de Pareis bevinden zich geen faciliteiten. Voor een hapje en een drankje kun je dan wel terecht in Sa Calobra Mallorca. Daar kun je genieten van een maaltijd, terwijl je over de zee en het strand van Sa Calobra Mallorca uit kijkt. Als je het strand van Sa Calobra wilt bezoeken dan kun je naar het dorpje toe rijden met de auto. In en rond het dorp zijn genoeg parkeerplekken vanwaar je zo Sa Calobra in kunt lopen. Vanaf het dorp is het een klein stukje lopen naar het beroemde Torrent de Pareis strand van Sa Calobra Mallorca.

Ligging Port de Sa Colabra