Cala Figuera

Een waar plaatje om te zien en zeker één van de plekken die je bezocht moet hebben als je naar Mallorca gaat is het strand Cala Figuera. Dit strand ligt helemaal in het noorden van Mallorca in de punt van een klein schiereiland dat aan het eiland vast zit. Op Cala Figuera ben je omgeven door bergen en kun je zo een duik nemen in het heldere blauwe zeewater. Omdat er geen faciliteiten in de buurt van het strand zijn is het aan te raden om zelf voor de nodige zaken zoals eten en drinken te zorgen. Met een auto kun je tot ongeveer 1,5 kilometer van het strand komen waar je kunt parkeren. Het strand behoort tot een van de mooiste stranden van Mallorca.

Naar het strand

Cala Figuera Mallorca stranden

Als je naar Cala Figuera wilt zal je daarvoor eerst een stuk met de auto moeten rijden. Deze kan geparkeerd worden op een parkeerplaats waar je niet voor hoeft te betalen, waarna het nog 1,5 kilometer lopen is naar het strand. Houdt er rekening mee dat de tocht naar Cala Figuera door de natuur loopt en dat sommige stukken van deze wandelroute zeer steil zijn. Het is dan ook aan te raden om stevige schoenen te dragen als je een bezoek wilt brengen aan Cala Figuera Mallorca. Vanaf de parkeerplaats ben je lopend binnen ongeveer 20 minuten op de plek van bestemming.

Faciliteiten

Cala Figuera is een afgelegen strand dat zich tussen de bergen bevindt. Er zijn dan ook geen faciliteiten zoals restaurants, toiletten of bedrijven waarbij je bijvoorbeeld een waterfiets of een boot kunt huren. Breng je een bezoek aan Cala Figuera Mallorca, wees dan goed voorbereid en zorg voor eten en drinken voor tijdens jouw verblijf. Omdat de route naar Cala Figuera nogal ruig is en omdat er geen faciliteiten op de locatie zelf zijn, is Cala Figuera Mallorca niet echt een geschikt strand om met kinderen te bezoeken.

Het strand en de zee

De zee en het strand Cala Figuera

Het strand van Cala Figuera bestaat voornamelijk uit grind en stenen. In tegenstelling tot de meeste stranden op het eiland kun je op Cala Figuera Mallorca rustig genieten van de natuur en de omgeving. Het zeewater is helder blauw en leent zich uitstekend voor een frisse duik. Omdat Cala Figuera zeer afgelegen ligt en je er niet gemakkelijk kunt komen, wordt het strand van Cala Figuera Mallorca ook niet door veel toeristen bezocht. Het water in deze baai is zo helder dat je hier ook uitstekend in alle rust kunt snorkelen.

De omgeving

Zoals aangegeven ligt het strand van Cala Figuera behoorlijk afgelegen en is er een kleine tocht te voet over een ruig pad door de bergen dat je kunt gebruiken om bij dit strand terecht te komen. De baai wordt omgeven door bergen en in deze bergen leven verschillende wilde dieren zoals berggeiten. Als je hier in de ochtend komt of in het laagseizoen, dan is de kans groot dat je in alle rust van de omgeving, het strand en het heerlijke zeewater van dit sprookjesachtige strand op Mallorca kunt genieten zonder dat je gestoord wordt door andere bezoekers.

Ligging Cala Figuera