Excursies Mallorca

Mallorca is de uitgelezen plek voor het vieren van een zonnige vakantie. Er valt veel te zien en het is natuurlijk een plek waar je in de zomer van het heerlijke weer op het strand kunt genieten. Maar ook als je een actieve vakantie wilt hebben en iets wilt zien dan ben je op Mallorca op de goede plek. Het is mogelijk om verschillende excursies Mallorca te doen die jouw verblijf op dit Spaanse eiland zeer aangenaam kunnen maken. Hieronder kun je lezen welke excursies Mallorca wij er voor jou hebben uitgehaald en waar je er zeker één of meerdere moet hebben meegemaakt.

1) Dolfijnen spotten

Dolfijnen spotten Mallorca

Rondom het eiland Mallorca zwemmen tal van zeedieren. Zo vindt je er ook groepen met dolfijnen die je doormiddel van boot excursies Mallorca kunt spotten. Je vertrekt dan vroeg in de ochtend met een boot vanuit één van de havens van Mallorca om op zoek te gaan naar dolfijnen. Het is aan te raden om vooraf online al te boeken voor het maken van deze excursie zodat je er van verzekerd bent dat je tijdens jouw verblijf op Mallorca ook kunt genieten van deze geweldige ervaring. Bij dergelijke excursies Mallorca is het vaak ook mogelijk om aan boord van de boot te eten en te drinken.

2) Grotten

Grotten van Drach Mallorca

Eén van de andere excursies Mallorca die zeer bijzonder is om mee te maken is een bezoek aan de grotten die zich op het eiland bevinden. Deze grotten van Drach kunnen worden bezoekt tijdens een excursie die ongeveer een halve dag in beslag neemt. In de grotten vindt je het grootste ondergrondse meer van Europa waarom je een boottocht kunt maken. Tijdens de excursie wordt er door een gids verteld over het ontstaan van dit wonderschone natuurfenomeen. Deze excursie naar de grotten van Drach start in de ochtend en zal tot het begin van de middag in beslag nemen.

3) Marineland

Excursie naar Marineland Mallorca

Als je op zoek bent naar één of meerdere excursies Mallorca die je in 1 dag kunt bezoeken dan is Marineland zeker een aanrader. Dit park ligt aan het strand en biedt onderdak aan verschillende zeedieren zoals dolfijnen, zeeleeuwen en haaien. Dagelijks worden er verschillende shows met de dolfijnen opgevoerd waar je van kunt genieten. Een bezoekje aan Marineland op Mallorca is dus zeker een aanrader als je op vakantie bent met kleine kinderen. Omdat het park zich aan het strand bevindt kun je na deze excursie ook een lekkere verfrissende duik in zee nemen en genieten van de zon.

4) Aqualand El Arenal

Excursie naar Aqualand Mallorca

Een ander zeer geschikte locatie voor een Mallorca excursies is Aqualand El Arenal. Dit is een zeer groot waterpretpark op het eiland. Je kunt hier samen me jouw kinderen genieten van talloze glijbanen en zwembaden. In en rond de zwembaden zijn ook verschillende attracties te vinden die jouw verblijf in dit pretpark veel plezier kunnen bieden. Wil je dus genieten van het mooie weer, afkoelen tijdens een excursies Mallorca, samen met jouw kinderen iets ondernemen en wil je eens iets anders zien dan het strand en de zee? Breng dan een bezoek aan Aqualand in El Arenal.

5) Boottocht

Boottocht met Catamaran

Er zijn naast de boottochten die voor het spotten van dolfijnen worden georganiseerd ook andere excursies Mallorca waarbij je met een boot op pad kunt. Zo kun je genieten van een lunch inclusief drinken tijdens een zeiltocht op een mooie catamaran. Hiermee vaar je tijdens het eten langs de kust van het eiland Mallorca. Ook is het mogelijk om met een boot die voorzien is van een bodem een tocht te ondernemen. Vanwege de glazen bodem is het tijdens de reis mogelijk om het leven onder water te ontdekken. Maak je gebruik van een excursie met een boot, dan is het vaak ook mogelijk om tijdens de boottocht te eten en te drinken.

6) Fietsen op Mallorca

Fietsen op Mallorca

Als je iets van de omgeving op het eiland wilt zien en één van de actieve Mallorca excursies wilt ondernemen, dan kun je ervoor kiezen om op de fiets te stappen. Het eiland is voorzien van mooie routes en leent zich uitstekend voor een Mallorca excursie op de fiets. Het is op verschillende locaties mogelijk om een racefiets te huren, zodat je samen met jouw reisgenoten het eiland kunt ontdekken en de dorpen van Mallorca kunt bezichtigen. Het is daarbij ook zeker mogelijk om samen met een gids op pad te gaan zodat je niet kunt verdwalen en ook informatie krijgt over de omgeving waardoor je fietst.

7) Bus tour door Palma de Mallorca

Excursie met bus Palma de Mallorca

De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. Het is mogelijk om een tour door deze stad te nemen met een bus als één van de excursies Mallorca. Voor dit uitstapje koop je een buskaart en kun je op verschillen plekken in en uitstappen bij bussen die op verschillende routes door de stad rijden. Zo kun je in je eigen tempo de cultuur en de gebouwen van deze mooie stad ontdekken. In totaal zijn er 18 haltes waar je kunt in en uitstappen op één van de vele bussen die er af en aan rijden. Een ander leuk detail is dat je in de open lucht zit en dus ook echt iets van de omgeving kunt zien. Tijdens de tour verteld een gids in verschillende talen over de bezienswaardigheden Mallorca waar je langs rijdt.

8) Quad of buggy

Quad Mallorca

Het is ook mogelijk om zelf het eiland op verschillende manieren te ontdekken tijdens verschillende Mallorca excursies met een quad of een buggy. Deze kleine voertuigen zijn zeer geschikt om over ruige terreinen te rijden. Het is dan ook leuk om samen met vrienden een aantal van deze voertuigen te huren en op pad te gaan door de natuur van Mallorca. Het huren van een quad of van een buggy kan bij verschillende bedrijven op het eiland. Daar krijg je instructies over de werking van de voertuigen en natuurlijk over de veiligheid tijdens het gebruik.

9) Eten en drinken

Relaxen bij de strandbar in Es Trenc

Bij een vakantie en bij verschillende Mallorca excursies hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Op het eiland worden er dan ook verschillende mogelijkheden geboden om niet alleen te genieten van de lokale restaurants, maar ook van excursies die speciaal worden gegeven om jouw te laten genieten van de heerlijkste gerechten. Het is ook mogelijk om excursies te volgen waarbij je verschillende soorten wijn te drinken krijgt. Er is dus op het eiland genoeg te beleven en voor iedereen is er wel een excursie op Mallorca te vinden die leuk genoeg is. Als je een dagje geen zin hebt om op het strand te liggen, kies dan voor één van de leuke excursies die we hier voor je hebben besproken. Veel plezier op Mallorca!