Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/maartag114/domains/zomervakantie-mallorca.nl/public_html/wp-content/themes/minezine/functions/fe/widget-posts-list.php on line 9
Fietsvakanie Mallorca - Mallorca 2021

Fietsvakanie Mallorca

Fietsen op Mallorca

Ben jij een liefhebber van fietsen in de mooie natuur? Dan moet je absoluut een bezoek brengen aan Mallorca. Het eiland staat bekend om de prachtige stranden, het uitgaan, de heerlijke Spaanse gerechten en de Spaanse gastvrijheid. Wanneer er wordt gepraat over Mallorca dan denken de meeste mensen niet zo snel aan een fietsvakantie, maar eerder aan een zonvakantie of een feestvakantie. Toch is Mallorca ontzettend geschikt om te gaan fietsen. Er wordt vaak van gezegd dat Mallorca een van de mooiste bestemmingen van Europa is om te gaan fietsen. Hieronder geven we meer informatie waarom je uitstekend kunt fietsen over dit eiland.

Waarom Mallorca een uitstekende bestemming voor een fietsvakantie is

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt waarom fietsen op Mallorca erg geschikt is.

 • Mallorca beschikt over zeer goede infrastructuur. De wegen die op het eiland zijn te vinden zijn netjes aangelegd, goed onderhouden en daarom zeer geschikt om te fietsen.
 • Het eiland beschikt over een prachtige ongerepte natuur. Op het eiland kom je bossen tegen, olijfvelden, grotten of natuurreservaten.
 • Daarnaast kom je er traditionele pittoreske dorpjes tegen. Op deze manier krijg je meer mee van de traditionele leefwijze te zien van de Spanjaarden op dit eiland.
 • Er zijn veel toeristische gebieden waar je overal wel een geschikte fiets kunt huren voor een dag of meerdere dagen.
 • Wil je met een groep mee? Dan worden er op Mallorca ook verschillende tochten georganiseerd waarbij je met een groep over het eiland heengaat.
 • Vanaf Amsterdam is het slechts twee uur vliegen om op het eiland te komen.
 • Tijdens het fietsen kun je er vanuit gaan dat je mooi weer hebt. Gedurende de zomermaanden kan het wel erg warm zijn, maar dan weet je wel zeker dat je met een mooie bruine kleur weer thuiskomt!

De mooiste plekken om te fietsen

Benieuwd naar de mooiste locaties om te gaan fietsen? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de mooiste locaties om te fietsen tijdens je vakantie.

 1. Serra de Tramuntana: Voor de echte fanatiekelingen is Serra de Tramuntana veruit de mooiste locatie om te gaan fietsen. Dit is het gebied met het gebergte in het noordwesten van het eiland. Vanaf hier kun je namelijk genieten van prachtige uitzichten in de natuur en over de kust. Daarnaast zijn de fietspaden hier goed aangelegd en kun je hier op een prettige manier rondfietsen.
 2. Richting het dorpje Inca: Inca is een traditioneel, cultureel en bekend dorpje op het eiland. Er wordt ook geregeld een markt gehouden. Leuk is om een fietstocht te combineren met een bezoek aan deze markt. Daarnaast is het leuk dat het dorpje in het binnenland is gelegen en je daarom de prachtige binnenlanden van het eiland kunt bewonderen.
 3. De oostkust: In het oosten van het eiland kom je de toeristenplaatsen El Arenal, Playa de Palma en de hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca tegen. Hoewel je hier weinig van de mooie natuur ziet, kun je wel profiteren van de goede aangelegde wegen. Ook rijd je hier langs de kust en kun je zelf bepalen om eens een plons in het water te nemen of bij een restaurant een hapje gaan eten. Verder kun je deze fietstocht eindigen in de hoofdstad Palma de Mallorca om de tocht hier te beëindigen.
 4. Ook is het zuiden van het eiland bijzonder en mooi om te fietsen op Malllorca. Hier kom je diverse prachtige stranden tegen. Enkele mooie stranden die je hier tegenkomt zijn Es Trenc en Cala Pi. Meer over de mooiste stranden van Mallorca lees je hier.

Regel je vakantie helemaal zelf

Een aanrader is om je vakantie helemaal zelf te regelen en geen complete reis te boeken. Zodoende kun je namelijk op verschillende plekken op het eiland verblijven. Om in een dag het hele eiland over te fietsen gaat helaas niet lukken. Wat je wel kunt doen is eerst naar het noorden fietsen en daar te overnachten. De volgende dag of enkele dagen later vertrek je naar het volgende gedeelte en zodoende maak je de vakantie vol. Wil je niet teveel betalen voor je vliegtickets? Lees dan onze tips over het goedkoop vinden van vliegtickets naar Mallorca.