Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/maartag114/domains/zomervakantie-mallorca.nl/public_html/wp-content/themes/minezine/functions/fe/widget-posts-list.php on line 9
Mallorca quad huren - Mallorca 2021

Mallorca quad huren

Mallorca quad

Veel mensen die op vakantie gaan naar Mallorca komen er om te feesten of om te zonnen aan een van de stranden. Wat vaak wordt vergeten is dat dit eiland nog bijzonder groot is en dat het een prachtige natuur heeft te bieden. Je kunt het eiland op verschillende manieren bekijken. Er zijn safari’s waar je met een jeep over het eiland gaat, je kunt een fiets huren of een bus nemen over het eiland. Naar onze mening is het erg leuk om het eiland te verkennen met een quad. Mallorca heeft een bijzonder goede infrastructuur, waardoor je je op een goede en prettige manier van de ene kant naar de andere kant over het eiland kunt verplaatsen. Op de pagina lezen je meer over een quad Mallorca huren. Wil je meer activiteiten doen behalve op een quad rijden. Lees hier meer over de leukste activiteiten op Mallorca.

Georganiseerde tour of zelf over het eiland?

Quad MallorcaJe hebt de keuze om je aan te melden bij een quad safari. Deze zijn te boeken bij verschillende toeristische bureautjes in de populaire badplaatsen. Tijdens een van deze tours weet je zeker dat je mee wordt genomen naar alle hoogtepunten van het eiland. Dit is een van de grootste voordelen. Je hoeft van tevoren zelf weinig uit te zoeken en dient alleen op het juiste tijdstip aanwezig te zijn voor de tour. Vervolgens krijg je een quad en worden alle instructies gegeven. Nadat alles duidelijk is vertrek je met een groep over het eiland naar de mooiste plekken van Mallorca.

Een nadeel aan een georganiseerde tour is dat je je aan de regels van de excursie moet houden. Het is niet de bedoeling dat je harder gaat rijden dan de rest en je dient bij de groep te blijven. Hierdoor heb je ook niet de mogelijkheid om met je Mallorca quad naar een andere locatie te gaan. Wil je wel graag op je eigen tempo rijden en bepaalde plekken bezoeken waar de hele groep niet heengaat? Dan kun je dit zelf invulling geven door zelfstandig een Mallorca quad te huren. Hieronder lees je meer informatie over de mooiste plekken die je kunt bezoeken wanneer je zelf een quad huurt.

De mooiste natuur van Mallorca

Mallorca quadHet landschap van Mallorca bestaat voor een groot gedeelte uit bergen. De zuidkust van het eiland is voornamelijk bedekt met toeristenbestemmingen. Zodra je verder richting het noordwesten gaat dan kom je meer van het prachtige landschap tegen. Dit bestaat voor een groot gedeelte uit mooie heuvels, amandelbomen en olijfbomen. Het mooiste landschap volgens velen is te helemaal aan de noordwest kant van het eiland. Hier kom je het berglandschap Tramuntana (Sierra de Tramuntana) tegen. Het hoogste punt van dit gebergte is de top Puig Major. Indien je de tijd hebt dan is het leuk om je quad hier te parkeren en er een wandeling te gaan maken. Hieronder benoemen we de toplocaties om met je quad heen te gaan:

  1. De grotten van Drach. Helemaal aan de oostkust van het eiland zijn de grotten van Drach te vinden. Mallorca heeft veel grotten te bekijken, maar de grotten van Drach worden gezien als de mooiste grotten van het eiland. De meeste toeristen verblijven bovendien aan de westkant van het eiland. Wanneer je een quad huurt en hiermee naar de oostkant van het eiland gaat om deze grotten te bezoeken rijd je direct het hele eiland over en heb je meteen het grootste gedeelte van het eiland gezien. In deze grotten kom je ook het grootste meer van heel Europa tegen. Dit wordt ook wel Lake Martel genoemd. Ga wel vroeg in de ochtend op pad wanneer je hier heen wilt. Vanaf El Arenal is het ongeveer een uur rijden om hier te komen.
  2. Aan de noordkant van het eiland vind je de Boquer vallei. Hier kun je prachtige wandelingen maken en de rit ernaartoe op je quad is het zeker waard. Gedurende het hoogseizoen kan het er echter wel erg warm worden om er rond te wandelen.
  3. Sierra de Tramuntana is te vinden aan de noordwest kant van het eiland en ligt boven Magaluf. Vanaf El Arenal kun je hier al vrij snel zijn. Met iets meer dan een half uur rijden kun je al in dit gebied zijn.
  4. Tot slot raden we aan om over het centrum van Mallorca heen te toeren met je quad. Bezoek bijvoorbeeld het culturele plaatsje Inca. Hier wordt meerdere malen in de week een markt gehouden waar je traditionele en culturele spullen tegenkomt. Over het centrum van Mallorca kom je prachtige landschappen tegen, waaronder de wijnvelden, olijfgaarden en nog veel meer.

Wil jij na het lezen van al deze informatie ook graag een vakantie boeken naar het prachtige Mallorca of een quad huren op een soortgelijke bestemming? Zoek dan altijd eerst naar de vakantie aanbiedingen, want wanneer je minder betaalt voor de vakantie zelf dan heb je meer te besteden tijdens de vakantie om leuke dingen van te doen.

Waar kan ik een quad huren?

Een quad huren kan op veel verschillende plekken. In de toeristische bestemmingen kom je veel toeristenbureaus tegen en shops waar fietsen, motors en quads worden verhuurd. Ga langs verschillende bureaus en vraag overal een prijs op. Kijk vervolgens welke de goedkoopste prijs heeft en welke het meest betrouwbaar overkomt om een quad te huren.