D-Reizen Mallorca

[kkstarratings]

Met D-reizen naar MallorcaOp Mallorca vind je via D-Reizen simpelere hotels voor de kleine portemonnee tot en met wat luxueuzere 4- en zelfs 5 sterrenhotels. Ook heb je bij ons bepaalde zoekfilters om je uiteindelijk reis van optimaal gemak te voorzien: bijvoorbeeld of je accommodatie dichtbij een bushalte zit, of er een animatieteam aanwezig is, een sportzaal, een label van duurzaamheid, enzovoorts.

Waarom met D-Reizen naar Mallorca

  • Zowel budget vakanties al luxere vakanties
  • Veel kindvriendelijke vakanties
  • D-Reizen heeft verschillende sport- en avontuurlijke vakanties beschikbaar

Een zeer divers eiland ontdekken met D-reizen

Bij Mallorca zal je misschien meteen denken aan zonovergoten kusten, heerlijk warm water en Spaanse sferen—maar het eiland heeft zelfs meer dan alleen dat te bieden. Mallorca is de grootste van de Balearische Eilandengroep, tussen noordelijk Afrika en de Spaanse kust ingelegen. In haar cultuur en natuur weerspiegelt zich die geografische ligging. Inderdaad met de warmte en zonuren, maar ook in de cultuurgeschiedenis die zowel Moorse als Christelijke invloeden heeft. Ook herbergen de vele kasteeltjes en vestingen langs de kust een geschiedenis die bestond uit het weren van indringers van buitenaf. Eilandbewoners hebben inmiddels natuurlijk diverse inkomsten, maar lange tijd was de zoutproductie en de export van citroenen en sinaasappels een belangrijk exportproduct. Dit heeft geleid tot prachtige citrusboomgaarden en terrasakkers in het noorden, en de zoutpannen en -vlaktes van het zuiden.

Voor de kleintjes

Bij D-Reizen wordt er ook aandacht aan de kleintjes besteed. Want: wanneer zij het naar hun zin hebben, kunnen jullie als ouders ook genieten van je vakantie op Mallorca. Veel van de accommodaties die je kunt boeken, hebben daarom ook een animatieteam, een kinderzwembad, minigolf en in een paar hotels zelfs met crèche. Op het eiland heb je diverse waterparken, met talloze glijbanen en splashes. Ook zijn er zoo’s, prachtige grottencomplexen (zoals de Grotten van Artà) en spannende kartbanen. Het belangrijkste is om te weten dat de kinderen zich in elk geval volop zullen vermaken op Mallorca!

Sport en natuur

Het eiland is qua natuur heel verrassend. De kustlijn wisselt zich op stukken af van helderwitte zandstranden tot prachtige kalkrotsen. Denk hier bijvoorbeeld aan een van de vele accommodaties in Cala Ratjada; een romantische badplaats tussen zandstranden en rotsformaties in. Wat meer naar het zuiden heb je de prachtige stukken rondom Cala Millor en Cala Bona. Huur bijvoorbeeld ergens een fiets om de heuvels in die regio te verkennen, alsook de uitgestrekte olijfboomgaarden. In het noorden heb je de dramatische bergruggen van de Tramuntana. Vanuit Sóller kun je diverse wandelroutes maken langs de valleien en de sinaasappelbomen die de regio kenmerken. Voor de wat avontuurlijkere reiziger heb je in sommige strandplaatsen verhuur van quads of beach buggy’s: cross over zandweggetjes door de duinen of langs de prachtige zoutpannen van de zuidelijke regio. Voor zowel de sport-, natuur- én outdoorliefhebber is Mallorca met D-Reizen een uitstekende vakantiebestemming!

Waar ga jij heen?

Zoek je een strandvakantie waar je helemaal nergens meer aan hoeft te denken (behalve je zonnebrandcrème dan)? Of heb je meer zin in pittoreske dorpjes en heerlijk eten? De diversiteit van het eiland weerspiegelt zich in het aanbod van D-Reizen. Zon, vooral veel zon, vind je waar dan ook in Mallorca. Dat is al een zorg minder. Maar in wat voor gebied je zult verblijven kan een wereld van verschil maken. Boek bijvoorbeeld in accommodatie in Sóller of Portocolom (ook wel Porto Colom) bijvoorbeeld. In deze pittoreske stadjes kun je door prachtige straatjes slenteren en genieten van een drankje op een terrasje. Sóller ligt meer landinwaarts, Portocolom is een kuststadje. De kustplaats Port d’Andratx daarentegen is een plek van luxe, met jachten en een echte favoriet voor mensen die een permanent vakantiehuisje op het eiland zoeken. Cala Millor is iets meer budget, maar een zeer goeie plek voor een mooie strandvakantie. In de Baai van Alcúdia, vind je gezellig drukke zeeën tot ongerepte zandstranden.