Weer Mallorca

Zon Mallorca weerMallorca heeft ieder jaar een uitstekend klimaat voor toeristen die uit zijn op een leuke zonvakantie. De temperaturen kunnen wel stijgen tot de 36 graden. Zo zijn er naast alle feestgangers ook toeristen die puur op vakantie gaan naar Mallorca om er een ideale zonvakantie van te maken. De gemiddelde temperatuur overdag ligt in de zomermaanden rond de 28 graden, waardoor het ook voor iedereen goed uit te houden is met het perfecte weer Mallorca. Met de hoogstaande zon op het eiland Mallorca komt iedereen weer met een bruin vakantiekleurtje thuis. In verband met het warme klimaat dien je er echter wel voor te waken dat je voldoende water binnen krijgt. Helemaal wanneer je ’s nachts en/of overdag volop aan het feestvieren bent. Zo zijn er vele strandfeesten waar veel alcohol wordt geschonken. Deze vind je voornamelijk in de Duitse en Engelse gedeeltes. Ook ’s nachts tijdens en na het uitgaan kun je prima in je shirt of zelf zonder shirt buiten lopen over de boulevard. Zie zie je vele mensen/stelletjes ’s nachts nog samen de zee in duiken. Door de hoge temperaturen in de nacht is dit prima te doen.

Tabel van het weer Mallorca

Ben jij erg benieuwd wat jou weersverwachtingen zullen zijn voor de komende zomer. De onderstaande tabel geeft hier een indicatie van. Hierbij dien je er namelijk van uit te gaan dat dit gemiddelde temperaturen zijn. De werkelijke temperaturen van het weer in Mallorca kunnen hier van afwijken.

Klimaat Mallorca

Gemiddelde maximum temperatuur Gemiddelde minimum temperatuur
mei 21 12
juni 25 16
juli 29 19
augustus 30 20
september 26 17

Er worden alleen de temperaturen van het hoogseizoen in kaart gebracht, omdat de website voornamelijk bestemd is voor mensen die op vakantie willen naar Mallorca in het hoogseizoen. Voor hen is dus de gemiddelde temperaturen van het weer in Mallorca in kaart gebracht. Een vakantie boeken naar Mallorca is natuurlijk nooit een verkeerde keuze, zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de verschillende accommodaties. Met deze warme temperaturen wil je natuurlijk niet te ver hoeven te lopen vanaf het hotel of appartement naar het strand.