Ca’n Picafort

Mallorca is een groot eiland en kent verschillende bestemmingen waar toeristen kunnen verblijven. Een van de vele bestemmingen is Ca’n Picafort in het noordoosten van het eiland. Voor vrijwel ieder type toerist is er iets te doen. Zo is een vakantie naar Mallorca geschikt voor jongeren die graag willen feesten, voor ouderen die een rustige vakantie willen beleven, voor gezinnen, maar ook stelletjes die de romantiek opzoeken.

Een vakantie naar Can Picafort is geschikt voor mensen die graag van de rust houden en meer van de natuur van het schitterende eiland willen ontdekken.

Over Ca’n Picafort

Ca’n Picafort Mallorca is een voormalig vissersdorp. Dit is vandaag de dag dan ook nog steeds te herkennen. Met de opkomst van het toerisme op Mallorca is de populariteit van Can Picafort ook gestegen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een echte badplaats dat voor iedere toerist iets te bieden heeft. Hoewel je er een aantal mogelijkheden hebt om uit te gaan kunnen jongerengroepen beter een vakantie boeken naar El Arenal, Playa de Palma of Magaluf. Ca’n Picafort bestaat op dit moment uit een mooie baai met een schitterend strand. Hierlangs loopt een gezellige boulevard waar je de nodige restaurants, terrasjes en winkels aantreft.

Can Picafort is van zichzelf maar een kleine plaats. In totaal wonen er namelijk ongeveer 200 mensen. Wanneer je op vakantie gaat naar Mallorca dan zal je landen op het vliegveld Saint Joan. Vanaf dit vliegveld doe je er nog ongeveer 1,5 uur over om bij de badplaats te komen. Onderaan deze pagina hebben we een kaart met de ligging van Ca’n Picafort. In de badplaats zelf kun je goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit is handig om meer van het eiland te ontdekken of om andere plaatsen te bezoeken. Naast het openbaar vervoer zijn er taxi’s die je naar de gewenste bestemming brengen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Wanneer je op vakantie gaat naar Ca’n Picafort Mallorca is het handig om van tevoren te weten wat je er allemaal kunt doen. Dit helpt bij de overweging om te kiezen voor een vakantie naar deze bestemming of een andere badplaats. Hieronder hebben we daarom een overzicht gemaakt met alles wat deze badplaats te bieden heeft.

  • De mooie stranden – Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een vakantie Ca’n Picafort Mallorca is vanwege de schitterende stranden. Je komt er helderblauw water tegen en het wordt langzaam aan diep, waardoor de stranden geschikt zijn voor kinderen. Bij deze badplaats kom je zowel mooie zandstrand als rotsstranden tegen. De rotsstranden kom je tegen wanneer je verder wandelt dan de jachthaven. Ook zijn de stranden bij de badplaats goed verzorgd met ligbedden en alle andere voorzieningen, waardoor je er uitstekend kunt zonnen. Een overzicht van alle Mallorca stranden vind je hier.
  • De jachthaven en de boulevard – Ca’n Picafort beschikt over een zeer mooie boulevard met een jachthaven. Dit gebied is erg geschikt om door te wandelen. Het is naast elkaar gelegen dus vanaf de jachthaven kun je direct door lopen langs de boulevard.
  • Ontdek de mooie natuur – Veel mensen kiezen voor een vakantie Mallorca Ca’n Picafort vanwege de schitterende natuur. De liefhebbers van wandelen in de mooie natuur zullen hier niks tekort komen. Een mooie plek om te gaan wandelen is het natuurpark Parc Natural de s’Albufera. Door dit park kom je schitterende bossen, duinen en stranden tegen.
  • Met de familie en/of vrienden naar de kartbaan – In deze plaats kom je ook een grote kartbaan tegen. Dit is erg leuk om met de familie of met vrienden een dagje heen te gaan. Bij deze kartbaan worden ook nog eens aantrekkelijke prijzen gehanteerd. Kinderen mogen vanaf 4 jaar karten.
  • De wekelijkse markt in Ca’n Picafort – Meer van de Spaanse cultuur ontdekken en tegelijkertijd leuke producten kopen voor bij huis? Daarvoor ga je naar de markt die hier wekelijks wordt gehouden. Dit is een typische Spaanse markt die wekelijks op de vrijdag wordt gehouden.
  • De glasbodemboot – Een unieke ervaring is een boottocht op de glasbodemboot. Deze boot vertrekt uit de haven en geeft je een kans om de onderwaterwereld te ontdekken. De bodem van de boot is namelijk van glas gemaakt. Terwijl jij nog op het droge zit geniet je ondertussen van de zeewereld in de Middellandse Zee.

Mallorca heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Wij hebben een overzicht gemaakt met alle plekken waar je geweest moet zijn. Voor iedere bezienswaardigheid hebben we informatie gegeven inclusief een foto waarmee je direct een indruk krijgt.

Uitgaan Ca’n Picafort

Hoewel Ca’n Picafort geen echte uitgaas- en feestbestemming is zijn er wel een aantal clubs en discotheken te vinden. Wie graag een avond wil gaan stappen die kan dat dus hier ook. In totaal zijn er circa 4 tot 5 discotheken te vinden, waarvan The Skau, The Papaya Cocktail Bar en Charly’s de bekendste zijn. Dit zijn sfeervolle plekken om een avond te gaan stappen, maar houd er rekening mee dat de prijzen er relatief hoog kunnen liggen.

Ligging Ca’n Picafort

Ben jij benieuwd naar de liggin van de badplaats? Hieronder hebben we een kaart geplaatst. Deze kaart kunt je direct gebruiken voor het bekijken van de plekken die jij wilt bezoeken wanneer je hier verblijft. Bekijk bijvoorbeeld direct hoever het is vanaf het vliegveld en naar alle andere plaatsen op het eiland die je wilt bezoeken.