Vliegveld Mallorca

Je zou het misschien niet zeggen, maar Vliegveld Palma de Mallorca is het op twee na drukste vliegveld van Spanje. Om de drukke zomer en vele toeristen een zo fijn mogelijke vakantie te geven, is het vliegveld daarom voorzien van een ruim aanbod aan restaurants, goede busverbindingen met de hoofdstad Palma de Mallorca en de rest van het eiland, en zijn er zat opties voor het huren van je eigen auto. Het Vliegveld van Palma de Mallorca heeft momenteel 4 terminals. Terminal A biedt binnenlandse vluchten, terwijl terminals B, C en D internationale vluchten verzorgen. Nu nog reizen er ruim 25 miljoen passagiers via deze luchthaven, maar er zijn toekomstplannen om het vliegveld uit te breiden en zelfs 32 miljoen passagiers per jaar aan te kunnen.

Landen op het vliegveld van Mallorca

Een auto huren op het Vliegveld Palma de Mallorca

Voor het huren van een auto, zijn er een aantal kantoren van autoverhuurders op het Vliegveld van Palma de Mallorca. Dit zijn Auriga Crown, Avis, Europcar, Goldcar Rental, Hertz, National Atesa, Record Rent-A-Car en Sixt. Voor de beste prijzen is het aan te raden om online vooraf je huurauto te boeken. Je kunt de prijzen vergelijken via websites al EasyTerra en HappyCar. Het huren van een auto op Mallorca biedt veel voordelen. Het eiland heeft een enorme variëteit aan landschappen: het ietwat bergachtige gebied aan de noordkant, de verborgen stranden van de Baai van Alcúdia of grottencomplexen zoals de Cuevas del Drach in het zuiden. Niet alles is even gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, of zelfs helemaal niet. Een eigen auto hebben scheelt veel tijd. Op 8 kilometer ten oosten van de stad Palma de Mallorca, is de luchthaven verbonden met de snelweg (Llevant). Vanaf deze snelweg ben je verbonden met de belangrijkste bestemmingen om het eiland. Het eiland beschikt over een uitstekend wegennetwerk. De afstand naar het centrum van Palma de Mallorca is 10 kilometer, wat je in een kwartier hebt gereden.

Met de bus van het vliegveld naar Palma de Mallorca

Het vervoer tussen de luchthaven en Palma de Mallorca is prima geregeld. De hele dag door kun je met buslijn 1 tussen de hoofdstad van het eiland en het vliegveld zelf reizen 1 (Aeroport–Ciutat–Port). De bus stopt in de stad op de belangrijkere toeristische plaatsen en eindigt uiteindelijk in de Haven van Palma de Mallorca. De reis naar bijvoorbeeld het Plaça d’Espanya, het plein in hartje centrum van de stad, duurt 18 minuten. De prijs voor toeristen is 5EUR voor een ticket. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis reizen. Je vindt buslijn 1 bij de aankomsthal op de begane grond of bij de vertrekhal op de tweede verdieping. De bus vertrekt elke 18 minuten. Met buslijn 21 kom je direct in de badplaats s’Arenal (Aeroport–s’Arenal), mocht je Palma de Mallorca willen overslaan of daar later naar willen terugkeren. Vanuit s’Arenal rijdt dezelfde bus ook weer naar het Vliegveld van Palma de Mallorca. 

De bussen rijden op bijna elk uur

Mallorca openbaar vervoer

In de winter rijden de bus (november tot eind april) rijden de bussen vanaf het vliegveld naar Palma de Mallorca van 6 uur ’s ochtends tot 1 uur ’s nachts. Van de stad naar de luchthaven is dat 5:30 uur tot 1 uur ’s nachts. In de zomer rijden de bussen tot uur later terug op het vliegveld en vanaf daar naar de stad. Voor precieze tijden kun je het beste de website van de luchthaven raadplegen.

Intercityverbindingen vanaf Palma de Mallorca

Naast de twee buslijnen naar Palma de Mallorca en het naburige strand van s’Arenal, kun je vanaf het vliegveld ook naar andere steden reizen. Deze bussen zijn felrood met geel en onmiskenbaar van de blauwe bussen naar Palma de Mallorca en ‘s Arenal. Deze intercitybussen vind je alleen bij Arrivals, op de begane grond. De bussen naar Palma de Mallorca daarentegen bij zowel Arrivals als Departures. De onderstaande busreizen brengen je naar verschillende plekken op het eiland:

  • Buslijn A1 (Aeroport –Magaluf–Peguera)
  • Buslijn A3 (Aeroport –Alcúdia–Can Picafort)
  • Buslijn A42 (Aeroport –Cala Millor–Cala Bona)
  • Buslijn A51 (Aeroport –s’Arenal de Lluchmajor–Cala d’Or)

Met de taxi naar Palma de Mallorca

Buiten het vliegveld staan een aantal taxi’s klaar op de taxistandplaats om je naar je bestemming te brengen. Een taxirit naar Palma de Mallorca is 30EUR. Naar andere bestemmingen vlakbij Palma de Mallorca kan dit oplopen tot 35EUR á 40EUR. Een ritje naar de badplaats s’Arenal kost bijvoorbeeld krap 35EUR. Santa Ponsa kost rond de 50EUR. Diensten als Uber, of een andere lokale taxiapp, heeft Mallorca helaas niet. Daarmee zijn de regionale taxibedrijven dus zijn de enige optie bij het nemen van een taxi naar je hotel.

Vliegveld Mallorca

Zie ook: