Leuke bezienswaardigheden op Mallorca

Uitzicht vanuit de trein die naar Sóller gaat

Mallorca is al een lange tijd een favoriete bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Het eiland verwelkomt reizigers met een harmonieuze mix van adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Of je nu verlangt naar ontspannende dagen op uitgestrekte zandstranden, het verkennen van middeleeuwse dorpjes in de Serra de Tramuntana of het proeven van de lokale keuken op levendige markten, Mallorca wacht om te worden ontdekt en gekoesterd. Hier zijn enkele van de leukste plekken om te verkennen op je vakantie op Mallorca

Palma de Mallorca 

De hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca, is een dynamische stad die een perfecte mix biedt van geschiedenis en moderniteit. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de majestueuze La Seu-kathedraal, een indrukwekkend gotisch bouwwerk met een intrigerende geschiedenis. Terwijl je door de smalle straatjes van de oude binnenstad dwaalt, ontdek je verborgen pleintjes, kleurrijke markten en charmante boetieks. De jachthaven van Palma biedt een glimp van het glamoureuze leven op het eiland, met luxe jachten die dobberen naast schilderachtige visrestaurants.

Serra de Tramuntana 

De Serra de Tramuntana, een bergketen die door het noordwesten van Mallorca loopt, is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Op deze uitgestrekte wildernis zijn pittoreske dorpjes, kronkelende paden en adembenemende uitzichten te vinden. Ga de uitdaging aan door te wandelen of te fietsen over de bergpaden en wordt beloond met panoramisch zicht over de kustlijn en het binnenland. 

Drakengrot 

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden op Mallorca is de Coves del Drac, ofwel de Drakengrot. Deze uitgestrekte grottenstelsels zijn versierd met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten die gedurende duizenden jaren zijn gegroeid. Een hoogtepunt van een bezoek aan de grotten is het ondergrondse meer Martel, waar bezoekers kunnen genieten van een schilderachtige boottocht terwijl muzikanten klassieke muziek spelen, wat zorgt voor een betoverende sfeer.

Deia 

Het charmante dorpje Deia heeft een lange geschiedenis van het aantrekken van kunstenaars, schrijvers en creatievelingen. De pittoreske omgeving, met uitzicht op de Middellandse Zee, heeft inspiratie geboden aan velen. Bezoekers kunnen door smalle straatjes slenteren, genieten van lokale gerechten in gezellige restaurants en genieten van adembenemende zonsondergangen die kunstenaars al eeuwenlang hebben geïnspireerd.

Cap de Formentor 

Voor degenen die op zoek zijn naar zon, zee en zand, is Cap de Formentor een must-see bestemming. Met zijn kristalheldere water, witte zandstranden en weelderige vegetatie biedt dit gebied een natuurlijk toevluchtsoord voor strandliefhebbers. De vuurtoren van Formentor biedt een panoramisch uitzicht over de kustlijn en is een geweldige plek voor foto’s.

Sóller en de historische treinrit

Het stadje Sóller staat bekend om zijn sinaasappel- en citroenboomgaarden. Een populaire activiteit is de historische treinrit van Palma naar Sóller, die je meeneemt door het prachtige landschap.