Waar ligt Mallorca?

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa is het eiland Mallorca. Vrijwel iedereen heeft van de naam van dit eiland gehoord. Wat niet iedereen weet is waar Mallorca ligt. Stel jij jezelf ook wel eens de vraag ‘Waar ligt Mallorca?’ Dan helpen we je op deze pagina verder.

Zie het op de kaart – Waar ligt Mallorca

Mallorca is gelegen in de Middellandse Zee en behoort als een autonome regio bij Spanje. Het is een onderdeel van de Balearen eilanden waar Ibiza, Minorca en Formentera ook een onderdeel van zijn. Mallorca is het grootste eiland van deze eilandengroep en heeft in totaal een oppervlakte van 3640 km2. Op het hele eiland wonen circa 858.000 mensen (anno 2017).

Kortom, wie op vakantie gaat naar Mallorca heeft tijdens zijn vakantie genoeg te doen gezien de grootte van de bestemming. Maar dat geeft nog geen antwoord op de vraag waar ligt Mallorca. Onderstaand hebben we daarom een interactieve kaart geplaatst met de ligging. Met de plus en de min in de rechter onderhoek op de kaart zoem je in en uit. Ook is het mogelijk om de badplaats of andere bestemming op te zoeken waar jij wilt verblijven.

Bereikbaarheid

Mallorca heeft een internationaal vliegveld waar jij tijdens je vakantie naartoe vliegt. De vlucht duurt iets meer dan 2 uur vanaf Amsterdam. Er gaan ook vluchten vanaf Eindhoven, Düsseldorf of Brussel. Het vliegveld ligt in de buurt van de hoofdstad, genaamd Palma de Mallorca, een van de grootste steden van Spanje. Vanaf dit vliegveld rijd je naar de plaats waar jij je vakantie doorbrengt. Ter plekke is het geen probleem om vervoer te vinden naar de juiste badplaats of ander dorp. Bekijk hier het openbaar vervoer op Mallorca. Alles is goed geregeld en met het openbaar vervoer reis je bovendien zeer goedkoop.

Steeds meer mensen vragen zich af waar ligt Mallorca. Dat komt doordat het eiland steeds populairder wordt de laatste jaren. Niet alleen onder Nederlanders, maar onder veel toeristen uit heel Europa. Engels, Fransen, Duitsers en zelfs Oost-Europeanen kiezen tegenwoordig massaal voor een vakantie naar die bijzondere Spaanse eiland. Op de onderstaande afbeelding zie je exact waar Mallorca ligt t.o.v. van andere Europese landen en hoe de vluchtroute vanaf Amsterdam eruit ziet.

Waar ligt Mallorca