5 redenen om in oktober naar Mallorca te gaan

Wie aan Mallorca denkt die denkt aan languit op het strand liggen en met een kleurtje bij huis komen. De meeste mensen bezoeken het eiland dan ook tijdens het hoogseizoen in de zomermaanden. Echter heeft Mallorca ook genoeg te bieden in oktober. Eind oktober genieten veel Nederlanders van de welverdiende herfstvakantie. Heb jij al plannen voor de herfstvakantie? Zo niet, overweeg dan een reisje naar Mallorca. Wij zetten 5 redenen op een rij waarmee je heerlijk kunt nazomer op Mallorca.

1) Het weer op Mallorca

In oktober tref je niet het warmste weer op Mallorca aan, maar dat is nou net de reden waarom dit voor veel mensen de perfecte tijd is om het eiland te bezoeken. Doordat het minder warm is dan in de zomer heb je veel mogelijkheden om andere activiteiten te gaan doen. Denk aan een fietsvakantie, wandelen of andere tochten over het eiland. Hieronder geven we hier nog meer informatie over, maar dit is nou juist een goede reden om de koffer te pakken en naar het Spaanse eiland te vliegen.

Dat het niet zo warm is als in de zomer betekent overigens niet dat het er niet warm is. Eind oktober worden er nog steeds temperaturen behaald van boven de 20 graden, waardoor je er prima kunt zwemmen. Een dagje ontspannen aan het strand past daarom absoluut binnen jouw vakantie.

2) Musea en cultuur ontdekken

Mallorca heeft veel te beiden als het gaat over musea en andere cultuur. Een van de bekendste musea is het Es Baluard museum in de hoofdstad Palma. Dit museum heeft een goed aanbod aan moderne kunst en staat gegarandeerd voor een unieke ervaring. Andere mooie musea om te bezoeken zijn het Sculpture Park, het Royal Palace La Almudaina of het Museum de Robert Graves in Deià.

Kortom, er zijn voldoende musea te bezoeken en naast de hiervoor genoemde zijn er nog veel meer.

3) De prachtige bezienswaardigheden

Door de lange geschiedenis en de bijzondere natuur zijn er door de jaren heen veel bezienswaardigheden ontstaan. Wij hebben een overzicht gemaakt van de bezienswaardigheden op Mallorca. Oktober is een uitstekende maand om deze bezienswaardigheden te bezoeken. Op nummer 1 staat natuurlijk de schitterende kathedraal La Seu die in de hoofdstad Palma is te vinden. In het zuidoosten van Mallorca zijn de prachtige Grotten van Drach te vinden. Deze grotten zijn een geweldige ervaring. Tijdens het bezoeken vaar je met een bootje door de grotten waarna je uitkomt in het meer Lago Martel, wat het grootste ondergrondse meer van Europa is.

Capdepera op Mallorca dichtbij Cala Ratjada

Nog een unieke ervaring is de treinrit die vanuit Palma naar Sóller rijdt. Deze ouderwetse trein komt door prachtige landschappen en geeft je een adembenemend uitzicht. Het plaatsje zelf is ook uniek te noemen. Verspreid over het eiland zijn er verschillende traditionele dorpjes te vinden die een ervaring op zich zijn om te bezoeken. Denk aan dorpen zoals Inca, Capdepera of Alcudia.

4) Het eiland verkennen

Het is geen geheim dat Mallorca een ontzettend mooie natuur heeft. In oktober naar Mallorca is de perfecte maand om de natuur en het eiland te ontdekken. Dit doe je door er een avontuurlijke fiets- of wandelvakantie van te maken, maar je kunt ook een auto huren om het eiland te verkennen of zelfs met een quad of scooter over Mallorca gaan touren.

Met de auto naar Sa Coma

Aan te raden is om een aantal plekken op het eiland uit te kiezen om te bezoeken en er zo een ronde van te maken. Een mooie plek is bijvoorbeeld het bergdorpje Deià. Door de ligging in de bergen is deze plek erg mooi om te bezoeken. Het ligt ten noorden van de hoofdstad en niet ver bij Sóller vandaan. Een bezoek aan Sóller kan er dus zo achteraan. Het dorp Inca is prachtig in een vallei gelegen centraal op Mallorca.

Een vakantie naar de hoofdstad Palma

Palma hoofdstad van Mallorca

Palma is een schitterende stad. Er zijn zelfs veel mensen die helemaal naar Mallorca vliegen puur om in deze stad te verblijven. In de zomer is het voor de meeste mensen te warm om een dag lang de stad door te dwalen. Daarom is oktober de perfecte maand om dit te doen. Pak je spullen dus maar en ga de stad Palma verkennen. Er zijn veel winkels, culturele bezienswaardigheden en er is een prachtige jachthaven. Aan het eind van de dag is het tijd om een hapje te eten aan de gezellige boulevard.