Heerlijk op vakantie naar Mallorca met je familie

Mallorca met de familie

Mallorca is een prima bestemming voor een gezinsvakantie. Je vindt er veel activiteiten om iedereen bezig te houden, en het weer is er meestal aangenaam. Hier zijn wat tips om je reis zo aangenaam mogelijk te maken. Mallorca is een populaire toeristische bestemming, dus zorg ervoor dat je je accommodatie ruim vooraf boekt. Er zijn veel verschillende soorten hotels en resorts om uit te kiezen, dus je moet er wel een kunnen vinden die aan je wensen voldoet. 

Als je iets betaalbaarders zoekt, is een all inclusive vakantie in Mallorca zeker een goede optie. Wat accommodatie betreft, zijn er enkele geweldige gezinsvriendelijke hotels op Mallorca. Het is een groot eiland, dus zorg ervoor dat je je bestemmingen goed onderzoekt voor je dagtochten gaat maken. Er zijn veel interessante plaatsen om te bezoeken, zowel culturele als natuurlijke bezienswaardigheden. En vergeet niet te genieten van de stranden – Mallorca heeft enkele van de beste van Europa!

Waar ligt Mallorca?

Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee en een van de Balearen. Het ligt ongeveer 36 mijl van de oostkust van Spanje. Mallorca is een prachtig Spaans eiland dat populair is bij toeristen uit de hele wereld. Het eiland heeft voor elk wat wils, van schitterende stranden tot historische architectuur. Hier zijn enkele van de must-see attracties op Mallorca:

De hoofdstad Palma is de thuisbasis van veel van de populairste attracties van het eiland, waaronder de ongelooflijke kathedraal. Het 14de-eeuwse gotische gebouw is een architectonisch meesterwerk, en de schitterende glas-in-loodramen mag je niet missen. Palma herbergt ook enkele musea, kunstgalerijen en restaurants, zodat het de perfecte plaats is om een dag of twee op verkenning te gaan.

Activiteiten voor het gele gezin

Voor adembenemende uitzichten ga je naar het Tramuntana gebergte. De hoogste piek van het eiland, Puig Major, kan bereikt worden met een kabelbaan, en er zijn veel wandel- en fietspaden om te verkennen. Op een heldere dag kun je zelfs Mallorca’s beroemde kustlijn vanaf de top van de bergen zien.

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen op Mallorca zijn de Grotten van Drach. Deze grotten liggen in het westelijk deel van het eiland en herbergen een groot ondergronds meer. Bezoekers kunnen een boottochtje over het meer maken of de grotten te voet verkennen. In de grotten worden het hele jaar door ook enkele concerten en evenementen gehouden, waardoor ze een populaire toeristische bestemming zijn.

Tenslotte zou geen reis naar Mallorca compleet zijn zonder wat tijd op een van de vele stranden door te brengen. Met kristalhelder water en witte zandstranden is Mallorca een paradijs voor zowel zonaanbidders als zwemliefhebbers. Als je op zoek bent naar een zonnige vakantiebestemming die voor elk wat wils biedt, dan is Mallorca de perfecte keuze. Het eiland heeft een overvloed aan schitterende stranden, en ook een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden.

Bedankt voor het lezen van onze blogpost over heerlijk op vakantie naar Mallorca met je gezin. We hopen dat je nu alle informatie hebt die je nodig hebt om een geweldige reis te plannen. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij wensen je fijne vakanties!