Reisverzekeringen

Om je te verzekeren tegen schade die je in het buitenland oploopt tijdens je vakantie sluit je een reisverzekering af. Deze verzekering dekt de schade die je oploopt tijdens vakanties en niet tijdens zakenreizen. Zo ga je met een gerust hart van huis! Vergelijk hieronder welke reisverzekering het beste bij jou past. Voor meer informatie klik je op de blauwe button ‘Bekijken’. Succes!

Gevaren tijdens jongerenvakanties

Alcoholgebruik is een van de meest voorkomende oorzaken bij ongevallen tijdens jongerenvakanties. Vaak gaan jongeren voor het eerst naar het buitenland op vakantie zonder hun ouders en met hun vrienden. Ze gaan naar populaire feestbestemmingen zoals Blanes, Mallorca, Sunny Beach, Albufeira, Chersonissos of Marmaris. Door de overweldigende feesten wordt er op deze bestemmingen veel alcohol genuttigd en al snel veel te grote hoeveelheden over de aan te raden norm. Bij overmatig gebruik komt het veel voor dat er ruzies ontstaan, waarbij de vechtpartijen een oorzaak zijn van het oplopen van verwondingen. Daarnaast vinden er ongelukken plaats wanneer jongeren vallen of op een andere manier schade aan hun eigen lichaam krijgen door het niet meer goed kunnen lopen. Coma drinken komt ook steeds meer voor. Jaarlijks komen hier verschillende meldingen van bij de alarmcentrales. Ten slotte zijn deze ongevallen nog afgezien van de schade die men überhaupt al aanricht aan het lichaam door het alcoholgebruik.

Seksualiteit kan ook voor grote problemen zorgen. Jongeren willen graag de grens opzoeken wanneer ze op vakantie zijn. Ze denken dat ze in een paradijs zijn en alles kunnen doen wat ze willen. Een veel voorkomend probleem is het oplopen van SOA’s. Ondanks dat dit makkelijk te voorkomen is, denken jongeren hier niet goed over na. Na het nuttigen van alcohol wordt een condoom al gauw als overbodig beschouwd. Daarnaast bestaat het risico van het zwanger raken, wat voor nog veel meer problemen kan zorgen. Aanrandingen (voornamelijk bij vrouwen) komt veel voor. Ook hier is in de meeste gevallen alcohol in het spel.

Waardevolle spullen worden steeds meer meegenomen op vakantie dan vroeger. Tegenwoordig lopen we allemaal met de nieuwste smartphone of die iphone van 600,- euro. Hierdoor neemt de kans op diefstal en criminaliteit ook toe. Criminelen op de bestemming zijn hier over het algemeen goed van op de hoogte en loeren op je spullen. Zorg dat je goed over je spullen waakt en het is geen overbodige luxe om hier tegen verzekerd te zijn.

Zorg dat je goed bent verzekerd tegen alle risico’s van de gevaren op jongerenvakanties, zodat jij en je ouders met een gerust hart de vakantie door kunnen komen.