Es Trenc Mallorca

Es Trenc staat bekend om haar helderblauwe zee en parelwitte zandstranden, uitgestrekt over ruim 2 kilometer kust. Het ligt in de zuidelijke punt van Mallorca, op nog geen uur rijden vanaf het vliegveld van Palma de Mallorca. Het strand van Es Trenc ligt tussen de grotere badplaatsen Colònia San Jordi en Sa Rapita in. Sa Rapita, Mallorquíns voor “ravijn”, is een wat ruiger strand dat dichtbij Es Trenc ligt. Meer landinwaarts liggen de bijzondere zoutvlaktes van Salobrar de Campos, die het dorpje Ses Salines omringen.

Es Trenc is een prachtige locatie met mooie stranden en ideaal voor het gezin

Alles over een vakantie naar Es Trenc op Mallorca

Es Trenc op Mallorca

De regio is een bijzonder geschikte plek voor een vakantie als je op zoek bent naar wat meer rust en de schoonheid van de Balearische eilanden. Es Trenc wordt niet voor niets de “Caribische kust” van Mallorca genoemd. Niet alleen om haar strand, maar ook door de flamingo’s in Salobrar de Campos.

Strandbar en exclusiviteit

Relaxen bij de strandbar in Es Trenc

De meeste mensen komen naar het strand van Es Trenc om te ontsnappen aan wat drukkere regio’s in de buurt. Met parkeergelegenheid op 100 meter afstand van het strand, is Es Trenc desondanks gemakkelijk te bereiken. Het strand van Es Trenc biedt eenvoudige toiletten en er zijn geen strandbedden of parasols te huur. Dit zorgt ervoor dat het inderdaad wat minder drukbezocht is, maar daardoor juist geschikt als je wat meer de exclusiviteit wilt opzoeken. Het strand trekt vooral een wat jonger publiek en heeft her en der wat strandtentjes, waar in de avond liveoptredens plaatsvinden en je een echte ‘exclusive beach vibe’ geven. Es Trenc ligt niet naast verschillende hotels of resorts, maar heeft de nodige faciliteiten. Het is wel aan te raden wat eten of drinken mee te nemen, omdat je wat grotere winkels alleen in Colònia San Jordi of Sa Rapita vindt—tenzij je er geen probleem mee hebt de dag door te brengen op een heerlijke sangria of koud biertje van de strandbar.

Ongerept

Het strand ligt aan een rij prachtige duinen en wat meer rotsachtige stukken, omringd door dennen en jeneverbesstruiken. Es Trenc ligt aan het Salobrar de Campos, een prachtig, 300 hectare groot natuurpark met zoutvlaktes, een klein meer, schellen en exotische vogels. Ses Salines, een groter dorpje op 15 minuten rijden van Es Trenc en gelegen in dit natuurpark, was lange tijd een grote zoutproducent op Mallorca. De brakwatergebieden van Salobrar de Campos met tal van poelen zoutwater, leiden tot een overvloed aan voedsel voor kleine visjes en heeft daardoor een grote aantrekkingskracht op vogels. Het is in de zomer niet ongewoon om hier flamingo’s te kunnen spotten. Es Trenc wordt ook weleens geroemd om gelijkenissen met de Cariben, en wilde flamingo’s voegen toe aan die beeldspraak.

Toegankelijkheid

Es Trenc is via de weg vanaf Ses Covetes aan de oostelijke en westelijke kant bereikbaar. Als je vanaf Ses Salines of El Palmer komt, slinger je door de zoutgebieden en moerassen van Salobrar de Campos. Dit landschap is werkelijk prachtig en een must voor natuurliefhebbers. De autoroute alleen, is al de moeite waard voordat je op het strand van Es Trenc komt. Het strand zelf heeft meerdere strandwachten, maar geen geplaveide boulevard met winkeltjes of bars die je misschien verwacht van een strand op Mallorca. Er is voldoende betaalde parkeergelegenheid en een kleine 100 meter lopen naar het water. Het strand is in laagtij 25 meter breed en ruim 2 kilometer lang.

Eten, drinken en snorkelen in Es Trenc

Snorkelen in Es Trenc

Es Trenc is geen entertainmentplek, maar een exclusiever strand te midden van het Salobrar de Campos. Het strand is gemakkelijk aan te rijden vanaf verschillende badplaatsen in de buurt. In Es Trenc kun je inderdaad geen bananenboot, waterscooter of iets dergelijks huren. Qua watersport, is duiken of snorkelen hierdoor een absolute aanrader. De zee is wat rustiger en wat meer ongestoord dan dat op andere plekken van Mallorca. Ook loopt de zee geleidelijk af, wat het ideaal maakt voor kleinere kinderen. Zoals eerder genoemd, zijn de horecagelegenheden in Es Trenc gelimiteerd. Es Trenc biedt strandbarretjes met koude dranken en ijsjes. Er is ook een restaurant met de naam Es Trenc, dat vooral veel visgerechten serveert. De paella van het restaurant is een echte aanrader. Verder is er het café Flor de Sal waar je broodjes kunt kopen. Voor boodschappen of een ruimere keuze aan cafés en restaurants zou je weer terug moeten naar Sa Rapita of Colònia San Jordi.