Wordt mijn Nederlandse rijbewijs geaccepteerd op Mallorca?

Rijbewijs Mallorca

Er zijn tal van vakantiebestemmingen te vinden die zich relatief dichtbij huis bevinden en waarvoor je niet de halve wereld rond hoeft te reizen. Spanje is een populaire bestemming vanwege de combinatie van het prettig weer, de prachtige cultuur en natuurlijk de talrijke bezienswaardigheden. Dat wil je allemaal zeker gaan verkennen en moet je daarvoor het liefst zelfstandig op pad kunnen. Met een scooter of auto kom je er allemaal wel terecht en is het altijd ideaal om het verblijf op Mallorca er mee te combineren.

Geen internationaal rijbewijs nodig

Als lidland van de EU, heb je voor het rondrijden in Spanje, dus ook Mallorca, geen internationaal rijbewijs nodig. Voor het besturen van een scooter is er wel een rijbewijs nodig en geldt voor het besturen van een motor evenzo, dat je over het motorrijbewijs dient te beschikken. Het rijbewijs moet verder ook nog geldig zijn. Logisch, maar is het een belangrijke controle die men vaak over het hoofd ziet. Zelf naar Mallorca rijden met jouw eigen auto is een wel mogelijk, maar is het niet zo praktisch. Denk maar aan de extra kosten die erbij komen kijken zoals de verzekering en brandstof. Misschien wel het belangrijkst is de tijd die je kwijt bent en komt een auto huren het voordeligst uit. Op dat punt moet er wel vooraf geinformeerd worden naar de voorwaarden gesteld door de verhuurders. Wie pas het rijbewijs heeft behaald of nog jonger dan 21 jaar oud is, zal niet zo gauw aan bod komen. Een scooter huren lukt misschien nog wel.

Ben je wel bekend met de lokale omstandigheden

Het Nederlands rijbewijs mag dan wel gewoon gebruikt worden op Mallorca, maar betekent het wel, dat je rekening moet houden met de soms afwijkende regels in het verkeer.  Je kunt daarom ook de Spaanse verkeersregels online oefenen in een gratis oefen examen. Voordat je achter het stuur plaatsneemt, is het goed om jezelf goed te laten informeren. Het zal je veel ongerief besparen en moet je niet vergeten om een kaart van het eiland mee te nemen. De kans is ook groot dat je het vasteland zal bezoeken met de auto en komt het beter uit om altijd te kiezen voor het uitgebreidt verzekeringspakket. Bepaalde plekken zijn beter bereikbaar met een scooter en zijn ook die te huur. Wie voor een lange periode zal verblijven op Mallorca, kan ervoor kiezen om een lease aan te gaan. Dat bespaart altijd flink op de kosten. Het komt ook altijd goedkoper uit wanneer je de huurkosten kan delen met anderen met wie je samen op vakantie bent.

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Spanje is dus Mallorca en biedt het altijd een apart gevoel wanneer je in de mogelijkheid bent om zelf een auto of scooter te huren. Met jouw Nederlands rijbewijs mag  er deelgenomen worden aan het verkeer en is er geen IRB nodig. Informeer vooraf naar de voorwaarden die er worden gesteld en moet je er rekening mee houden dat er zeker een minimumleeftijd wordt vereist. Controleer altijd of het rijbewijs niet vervallen is of dat het binnenkort het geval zal zijn.