Wel pinnen maar geen geld?

Pinne op vakantieHet gebeurt nog geregeld of anders gezegd, te vaak! Mensen die lekker aan het genieten zijn op vakantie na hier hard voor te hebben gespaard. Vervolgens ben je op vakantie en wil je gaan pinnen om jezelf te voorzien van al die lekkere luxe op vakantie. Het probleem wat zich bij verschillende mensen al heeft voorgedaan is dat zij een bepaald bedrag pinnen, er een bonnetje tevoorschijn komt, maar geen geld. Ben je dit bedrag nu kwijt? Kan ik er nog iets aan doen? Moet ik opnieuw pinnen? Dit zijn vragen die zich voordoen bij toeristen en het kan jou ook overkomen op Mallorca. 

Wij hebben al verschillende malen gehoord van toeristen die hebben gepind op Mallorca en zij vervolgens geen geld ontvingen van de pinautomaat. Het is handig om te weten hoe je dan dient te handelen of wat je er tegen kunt doen om dit te voorkomen.

Tips handelingen

Zorg voordat je op vakantie gaat dat je de gegevens van je bank bij je hebt. Dit is ook handig om je pas te blokkeren wanneer je deze bent kwijt geraakt. Zo hoef je niet eerst iemand anders thuis te contacteren, die misschien op dit moment even niet beschikbaar is. Wanneer je hebt gepind en je geen geld ontvangt, is het verstandig om direct contact op te nemen met je bank. Zij kunnen namelijk controleren of er daadwerkelijk geld is afgeschreven van je rekening. Is dit het geval dat zullen zij hier verder onderzoek naar doen. In veel gevallen schakelen zij Equens in. Deze organisatie regelt alle betalingsverkeer voor banken. Indien blijkt dat er geen geld is uitgekeerd door de bank waar je hebt gepind dan wordt het geld weer bijgeschreven op je rekening. Je kunt dan weer heerlijk en zorgeloos genieten van je cocktail aan de boulevard van Mallorca!

Voorkomen

Toch is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Enkele tips die je meer zekerheid kunnen geven is door eerst een aantal toeristen te vragen waar zij voornamelijk hebben gepind in de tijd dat zij op Mallorca zijn, of zij ergens problemen hebben ondervonden en of zij anderen hierover hebben gehoord. Vaak zijn er een aantal pinautomaten welke vrijwel nooit problemen laten zien. Daarnaast is het verstandig om te pinnen bij het centrum van de plaats waar je verblijft. Pinautomaten in het centrum zijn over het algemeen betrouwbaarder dan afgelegen automaten. We kunnen je nog een andere handige tip meegeven! Film in het vervolg wanneer je aan het pinnen bent op vakantie. Zo heb je altijd bewijs wanneer het toch mis gaat en kun je dus claimen dat je wel een bepaald bedrag hebt gepind, maar geen geld hebt ontvangen. Een laatste mogelijkheid is om meer contant geld mee te nemen van huis. Zo hoef je minder snel op vakantie te pinnen. Het nadeel hiervan is dat je op deze manier kwetsbaarder bent voor diefstal. Let hier dus goed op.

Wil jij graag een soortgelijke ervaring delen of heb je er vragen over. Laat dit dan in een comment hieronder achter!

2 Reacties

 1. Regina

  Vandaag gepind in Cala d’Or, wel bon maar geen geld.. 3 x keer gebeld met nummer op geldautomaat maar lukt niet ivm taal..😬
  Zie wel dat bedrag is afgeschreven . morgen Rabobank contacten, hoop dat t goed komt.

  Reageren
 2. admin (Auteur bericht)

  Dag Regina, dat is vervelend om te horen.

  Gelukkig heb je de bon wel. Is het nog een idee om iemand te laten bellen die Spaans spreekt? Is het geld uiteindelijk afgeschreven van je rekening?

  Het kan zijn dat je geen geld hebt gekregen, maar het geld ook niet is afgeschreven van je rekening. Mocht je nog vragen of tips hebben dan horen wij het graag!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *