Wat te doen op je vakantie op Mallorca?

Kite surfing Mallorca

Een vakantie is een periode waar veel mensen al een lange tijd naar uitkijken. Iedereen vult zijn vakantieperiode anders in. Zo gaat de een bijvoorbeeld naar een warm land, zoals Mallorca. De ander kiest er bewust voor om lekker thuis te blijven. Wanneer je naar Mallorca op vakantie gaat wil je natuurlijk wel een beetje voorbereid zijn, want wat kun je allemaal doen? Hieronder lees je daar meer over!

Een dorpje bezoeken

Wanneer je naar een ander land bent is het natuurlijk erg leuk om de andere cultuur daar te leren kennen. Zo kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld het bergdorpje Valldemossa te bezoeken. Hier zie je veel smalle en sfeervolle straatjes. Dit dorpje ziet er natuurlijk heel anders uit dan je gewend bent in Nederland en kan daardoor extra leuk zijn. Zeker een aanrader om het eiland, de cultuur en sfeer te leren kennen.

Gaan kitesurfen

De een is een echte waterrat, terwijl de ander het liefste lekker aan de waterrand blijft. Wanneer je van water houdt en het leuk vindt je hierin te begeven, kan het erg leuk zijn om te gaan kitesurfen. Hierbij is het wel verstandig de nodige Kitesurflessen (Kitesurfles) te nemen. Hierdoor word je wat kundiger in het kitesurfen en zorg je ervoor dat je met veel gemak en natuurlijk plezier in het water te vinden bent. 

De hoofdstad bezoeken

De hoofdstad Palma de Mallorca wil je natuurlijk niet gemist hebben wanneer je weer naar huis gaat. Hierbij kun je naar de meest bekende bezienswaardigheid, de kathedraal La Seu. Deze kathedraal is erg lang en de binnenkant is zeker de moeite waard. Daarnaast kun je ook naar de markthal vol lekkere voedingsmiddelen. Zeker een aanrader wanneer je op Mallorca bent dus. 

Grotten bezoeken

Op Mallorca heb je de grotten van Drach. Dit is een verzameling van vier grotten die in het Oosten liggen van Mallorca. Ze zijn allemaal met elkaar in verbinding. het belangrijkste van de grotten is het Martel Lake. Hier heb je het grootste ondergrondse meer van Europa, dus zeker een plek die je een keer gezien moet hebben. Verder zie je in de grotten natuurlijk hoe mooi de natuur kan zijn. Dagelijks zie je nu eenmaal niet de stalagmieten en stalactieten, dus extra bijzonder als je deze op vakantie kunt bewonderen. 

Een dagje strand

Natuurlijk is een dagje relaxen op vakantie en geen ‘echte’ activiteit doen ook wel eens lekker. Hierbij kun je ervoor kiezen om een dagje naar het strand te gaan. Je kunt hierbij kiezen voor een sfeervol baaitje. Denk aan bijvoorbeeld aan een baai in het plaatsje Cala D’Or. 

Plaatselijke sinaasappelsap proeven

In het plaatsje Sóller kun je veel sinaasappelboomgaarden zien. Niet geheel onlogisch dat je hier dan ook de sinaasappelsap kunt proeven. Je kunt kijken bij een van de gezellige terrassen aan het plein en genieten van de goede plaatselijke sinaasappelsap. Daarnaast kun je de omgeving daar ook meer verkennen, want naast de sinaasappelboomgaarden is er nog veel meer te zien.