Waan je in Game of Thrones of House of the Dragons in Spanje

Games of Thrones House of Dragons

Spanje is al vaker een locatie geweest voor de opnames van de serie Game of Thrones. Nu het tweede seizoen van de prequel House of the Dragon bevestigd is, kijken we ernaar uit of Spanje erin voorkomt. Tot die tijd duiken wij in de Spaanse film locaties en de achtergrond van het verhaal en de Targaryen familie. Hier zijn onze tips om de historische sfeer van House of the Dragon te ervaren, speciaal voor de liefhebbers. 

Onderzoek de Targaryen stamboom  

Of je nu met je geliefde, lekker alleen of met je vriendinnen op pad gaat, als Game of Thrones-fan van moet je wat tijd vrijmaken voor het bezoeken van de filmlocaties. Als Game of Thrones- en House of the Dragon-fan wil je uiteraard ook de plekken zien waar de legendarische series zijn opgenomen. Voordat je op een Spaanse ontdekkingsreis gaat, moet je natuurlijk wel goed voorbereid zijn. Laten we beginnen ons te verdiepen in de achtergrond van de hoofdpersonen, de Targaryens. De vraag in House of the Dragon is wie van hen de Koninkrijken gaat regeren. De serie gaat over een burgeroorlog – de Dance of the Dragons. Het speelt zich 200 jaar eerder af dan de Game of Thrones-verhalen. Je reist dus ver terug in de tijd en zelfs de grootste fans vinden de Targaryen stamboom verwarrend worden. In de ExpressVPN Targaryen-stamboom blog kun je de bloedlijn vanaf Rhaenyra terug tot Jon Snow zien. Heb je House of the Dragons nog niet gekeken? Dan is het aan te raden eerst de stamboom te bekijken en als je het eerste seizoen al gezien hebt dan ben je vast nieuwsgierig naar de historie van de Targaryen-familie.

Bezoek Sevilla: Alcázar, en het amfitheater van Italica

Deze parels mag je niet missen als je naar Spanje gaat. Het Alcázar paleis was voor het eerst te zien in Game of Thrones in seizoen 5. Het is een Moors bouwwerk in Sevilla waar boeiende scenes in ‘de watertuinen van Dorne’ werden opgenomen. De tuinen spreken tot de fantasie en maken de scenes levensecht. Het Alcázar kasteel werd tijdens de Islamitische heerschappij in Spanje gebouwd en staat geregistreerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Fun-fact, het is het oudste koninklijke paleis van Europa dat geregeld gebruikt wordt door de Spaanse koninklijke familie tijdens hun verblijf in de regio. The Dragon Pit uit het zevende seizoen van Game of Thrones werd gefilmd in het amfitheater van Italica. Het ligt ten westen van Sevilla. De locatie werd getoond in een van de belangrijkste afleveringen van het seizoen: ‘The Dragon and the Wolf’. 

Games of Thrones Spanje

Droom weg in Cáceres en Trujillo

In augustus van 2022 ging seizoen 1 van House of the Dragon in première in Nederland. De meningen waren verdeeld, ondanks minder positieve reviews de toon deels zette, was de recensent van Trouw blij verrast met de laatste afleveringen. Spanje was ook in de prequel een belangrijk onderdeel van de setting. In het eerste seizoen waren er twee steden die opvielen. Zowel de stad Cáceres als Trujillo kwamen voorbij. Beide locaties hebben een historische sfeer en werden onder andere om die reden al eerder gebruikt in Game of Thrones in seizoen 7. 

We zijn benieuwd naar de volgende locaties die in House of the Dragon voorbij zullen komen, maar voor nu genoeg mooie plekjes om te bezoeken als je op reis gaat naar Spanje.