PCR test Amsterdam

PCR test

Reizigers zijn verplicht zich te laten testen op corona. Dit is belangrijk om niet alleen zichzelf, maar ook de mensen in hun omgeving te beschermen. Er zijn een aantal mogelijkheden om een PCR test te doen. We zullen u in dit artikel toelichten wat die mogelijkheden zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

In Amsterdam zijn er mogelijkheden om een PCR test te doen. Een thuisafname test is hierbij niet uit te sluiten. In dit geval krijgt de gebruiker een setje opgestuurd die geschikt is voor het meten van lichaamsmateriaal voor de coronatest. Dit bestaat uit een swab en de verpakking voor het opsturen van de swab naar het laboratorium. Bij deze test doet de gebruiker zelf de afname, waarbij ze het materiaal en de swab opstuurt naar het laboratorium voor analyse. De uitslag wordt later ontvangen. Deze test kan een PCR- of een antigeensneltest zijn. 

Opgepast

Let wel dat niet alle testen geschikt zijn voor thuisafname. Voor sommige testen zijn er specifieke swabs die afgenomen moeten worden. Het laboratorium is dus verantwoordelijk om te controleren of de test die is afgenomen past bij de test die gebruikt is. De gebruikers kunnen dit niet zelf controleren, omdat ze alleen de gebruiksaanwijzing hebben van de afnametest. 

Een alternatief

Een tweede mogelijkheid is de test aan huis. Hierbij komt er een zorgaanbieder tot aan huis voor de afname van een monsterafname. Het kan een huisarts zijn of een thuiszorgmedewerker. De zorgaanbieder moet erop toezien dat de monstername veilig en op de correcte manier geschiedt. Ook de test moet geschikt zijn. De tijdsduur van de uitslag is afhankelijk van de soort test. Bij een antigeentest krijgt u meteen de uitslag, terwijl de laboratoriumonderzoektesten langer duren vanwege het feit dat het lichaamsmateriaal eerst geanalyseerd wordt. Wilt u meer informatie over de testmogelijkheden in Amsterdam? Klik hier.