Magaluf wil zich meer op gezinnen gaan richten

Magaluf is een bestemming op Mallorca die voornamelijkbekend staat onder de vele feestvierende jongeren. Deze badplaats wordt het meest bezocht door Britten. De plek bruist van de barren, clubs en discotheken en er is op ieder moment van de dag gedurende de zomerperiode wel een feest aan de gang. Al het feesten heeft ook zijn nadelen laten zien. Zo is er een groot aantal ziekenhuisopnames te zien, wordt er veel geweld waargenomen en zijn er steeds meer dronken jongeren te bekennen. Dit heeft geleid tot eens tijgen van maar liefst 50 procent van het aantal gasten die werden geweigerd bij een hotel. Magaluf wil zich daarom meer gaan richten op gezinnen.

Magaluf gaat zich meer op gezinnen richten

Magaluf is niet de eerste die zich om deze reden meer op gezinnen wil gaan richten. Andere populaire bestemmingen voor jongeren, zoals Lloret de Mar en Salou hebben dit eerder ook al aangegeven. Nu is het de beurt aan Mallorca die genoeg heeft van de feestende en dronken jongeren. De straten in Magaluf worden er namelijk onveilig van gemaakt en het eiland wil dat daar nu een stop op komt. De voorzitter van de Palmanova-Magaluf hoteliersvereniging wil daar voor zorgen door een strikt zero tolerance beleid op anti-sociaal gedrag in werking te stellen. Om dit plan voort te zetten werken ze samen met de Guardia Civil en op deze manier te zorgen voor een beter Magaluf.

De voorzitter van de Palmanova-Magaluf hoteliersvereniging geeft aan dat er al vele acties zijn genomen om het balkon springen tegen te gaan. Het gebeurt namelijk nog vaak dat mensen van het balkon in het zwembad springen. Dit resulteert in zware verwondingen bij toeristen. Mensen die nog van het balkon in het zwembad springen krijgen vervolgens een ban in alle hotels van de vereniging.

Door een nieuw beleid in te voeren wil Magaluf graag de slechte naam achter zich laten en een aantrekkelijke zonvakantie worden voor gezinnen.

Lees ook: