Kun je meerdere auto’s op één polis zetten?

Meerdere autos op polis zetten

Heeft jouw partner op dit moment al een autoverzekering? Dan is het mogelijk interessant om jouw auto ook op deze polis te zetten. Is dit überhaupt altijd mogelijk? Wat zijn hier de voordelen van? En waar moet je rekening mee houden? Je leest het in dit artikel!

Is het mogelijk?

Ja, in principe is dit mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld twee autoverzekeringen onder één polis onderbrengen, waardoor je het nodige geld weet te besparen. Voor een verzekeringsmaatschappij is dit immers een makkelijke manier om een nieuwe ‘klant’ binnen te trekken. Een autoverzekering onderbrengen in de polis van jouw partner is dus zeker mogelijk.

Heeft jouw partner reeds bewezen dat hij/zij nagenoeg geen schade rijdt? Dan is het voor de verzekeringsmaatschappij ook een klein risico om nog een extra auto in de polis op te nemen.

Wat zijn hier de voordelen?

Door twee autoverzekeringen onder één polis te brengen, bespaar je de nodige kosten. Daarnaast heb je ook met minder papierwerk en minder afschrijvingen te maken. De premie wordt immers één keer per maand automatisch van jouw rekening afgeschreven; het gaat hierbij dan dus om de premie voor beide autoverzekeringen. Het levert je dus niet alleen een kostenbesparing op, maar bespaart je ook nog het nodige gemak.

Lukt het jou niet om jouw auto te verzekeren? Of is de premie ongekend hoog? Ook dan is het wellicht mogelijk om jouw auto in de polis van jouw partner op te nemen. De kans dat je hierdoor minder voor de autoverzekering moet betalen, is behoorlijk groot.

Hoe kun je dit regelen? 

Wil je op deze manier de uitgaven voor jouw autoverzekering omlaag brengen? Dan is het allereerst zaak om contact met de betreffende verzekeringsmaatschappij op te nemen. Leg de situatie voor, stel voor wat je van plan bent en maak vervolgens duidelijke afspraken met de verzekeringsmaatschappij.

Heeft jouw partner voor een SNS-autoverzekering in eerste instantie gekozen? Dan kun je ook nog uitzoeken of deze verzekeringsmaatschappij nog steeds het voordeligste is. Mocht dat niet het geval zijn, kun je mogelijk met beide auto’s tegelijkertijd overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.