Wat is er in november te doen op Mallorca?

Mallorca kennen we voornamelijk als de zonvakantie waar de gedurende onze zomerperiode naartoe gaan. Overdag kunnen we heerlijk op het prachtige strand liggen om bij de komen en een kleurtje te krijgen voor als we weer in Nederland komen. In de avond kun je er volop uitgaan en is er altijd wel wat te doen. In de zomer hoef je je dus geen moment te vervelen en ga jij een te gekke vakantie tegemoet. Maar betekent dat dat je in de rest van het jaar weinig kunt doen op dit eiland? Jawel, ook in de andere maanden is er nog genoeg te doen. De aanstaande maand november is er bijvoorbeeld genoeg te doen. Daarom vertellen we hier graag wat je in de maande november op Mallorca kunt beleven.

Wat te doen in november

Op 17 november is er een festival in het plaatsje Inca op Mallorca. Dit wordt ook wel het Dijous Bo genoemd en is een echt cultureel festival. In het kleine dorpje Inca is een markt te vinden waar van alles plaatsvindt. Er zijn handgemaakte sieraden te vinden, er is live muziek en er worden voorstellingen gehouden. Ook voor de kinderen zijn er veel activiteiten te ondernemen en zij hoeven zich dus niet te vervelen. Dit is een erg populair evenement op het eiland en wanneer je er bij wilt zijn dan kun je de trein nemen van de hoofdstad Palma naar Inca om deel te nemen aan het festival. Tijdens het festival zijn er speciale tijden voor het openbaar vervoer om er te komen.

Daarnaast zijn er nog enkele festivals te bezoeken. Zo kun je het Olive Fair bezoeken in Caimari, deelnemen aan de New Wine Fiesta in Santa Maria del Cami of het Honey Festival bezoeken in Llubi.

Daarnaast is Mallorca rond deze tijd van het jaar heerlijk om het eiland te verkennen. Mallorca beschikt over een goede infrastructuur, waardoor het goed mogelijk is om met de scooter of met de fiets het eiland over te gaan. Mallorca beschikt namelijk over een prachtige natuur en daarom is een tour over het eiland erg mooi om te doen.

Meer nieuws over Mallorca lezen? Bekijk een van de onderstaande artikelen: