Is er een bitcoin exchange op Mallorca?

Zonnig Spanje is voor velen een favoriet wanneer het aankomt op het doorbrengen van hun vakantie, maar ook voor het doen van zaken. Mallorca is gelegen in de Middellandse Zee en vormt het een belangrijk trekpleister voor toeristen. Die komen om de prachtige stranden met wit zand, het helderblauw water en de overige bezienswaardigheden. Dat kost nu eenmaal wat en is men daar op Mallorca er helemaal op ingesteld. De toeristen komen er namelijk uit alle hoeken van de wereld en is het mogelijk om naast betalen met jouw creditcard ofg contant geld, ook Bitcoin & andere cryptocurrencies te gebruiken.

Er zijn veel mogelijkheden

Op Mallorca is er een Bitcoin exchange aanwezig en kan de digitale munt worden omgezet in euro’s. Het is wel verbonden aan een bankrekening en is dat natuurlijk met een Spaanse bank . Indien je daar op vakantie bent, is het dus niet zo aantrekkelijk om speciaal een bankrekening te openen bij een lokale bank. Het is echter wel een aantrekkelijke optie voor zij die over een rekening beschikken bij zo een Spaanse bank. De Bitcoin exchange werkt volgens de koers op dat moment en zijn er wat fees aan verbonden. Waar kan ik het beste btc kopen in Mallorca? Zelfs wanneer je niet gebruik maakt van de exchange, is het interressant om te kijken wat er allemaal gaande is. Voor wie gebruik wil maken van een exchange tijdens de vakantie, kan er ook gewoon online gekozen worden voor de exchange waarmee jouw (Nederlandse) bankrekening mee gekoppeld is. zo kan je gebruik blijven maken van de voordelen van een hoge koers. De Bitcoin verkopen en de tegenwaarde laten overmaken op jouw bankrekening, is ook snel gedaan en kan je natuurlijk altijd ook daarop een beroep doen tijdens jouw vakantie op Mallorca. Met de koersen van Bitcoin die soms sterk kunnen fluctueren, is het beter om een back-up te hebben in de vorm van euro’s.

Het kan nog eenvoudiger

Wie zich in nood verkeert of gewoon gebruik wil maken van Bitcoin, kan op Mallorca ook terecht bij de speciale Bitcoin ATM. Daar is het namelijk mogelijk om tegen de geldende koers gelijk de beschikking te krijgen over euro’s. Ook een exchange dus, maar wel eentje waar je veel sneller kan beschikken over contant geld. Met jouw Bitcoin wallet op zak, zal je op Mallorca dus niet gauw zonder geld komen te zitten. Er bestaat natuurlijk altijd nog de mogelijkheid om gewoon met Bitcoin zelf te betalen, maar duurt het soms wel een poos voordat de transactie is goedgekeurd. Ook moet je daarbij rekening houden met de extra kosten die in rekening worden gebracht. Het komt over het algemeen dus voordeliger uit om in een keer een groter bedrag om te zetten naar euro’s en met die betalingen te verrichten. Overal op het eiland zijn er bars en restaurants te vinden en komt het gewoon handiger uit om daar met contant geld te betalen. Bij de hotels of verhuurbedrijven kan er meestal ook met Bitcoin betaald worden. Vraag er wel eerst naar voor je naar Mallorca vertrekt.

De exchange van Bitcoin op Mallorca biedt dus welk wat mogelijkheden, maar is het soms ook beter om gebruik te maken van de Bitcoin ATM. Het is ook beter om altijd voldoende geld mee te nemen aan contanten of op jouw bankrekening. Handig komt het soms ook uit om rechtstreeks met Bitcoin te betalen.