Dit is waarom je een boot moet huren op Mallorca

Mallorca vakantie

Mallorca is een super vakantiebestemming. Van uitgaan in de nacht tot genieten op het strand overdag. Het eiland zit vol bezienswaardigheden en zit dicht bij de eilanden Ibiza en Menorca die ook gemakkelijk bereikbaar zijn van dit eiland. Als je naar Mallorca op vakantie gaat is een boot huren echt een aanrader, en ik dit artikel leggen wij uit waarom!

Op zeilvakantie in Mallorca

Van rustige verlaten baaien tot mooie drukke havenstadjes, het valt allemaal te vinden op Mallorca. Het eiland heeft een grote variatie in activiteiten en staat daarom ook heel hoog aangeschreven bij vakantiegangers. Een zeilvakantie is ideaal voor een eiland zoals Mallorca. Je kan steden bezoeken, genieten van de zon en zelfs van het nachtleven.

Als je wilt gaan zeilen rond Mallorca raden wij het aan om bij de zuidkust te blijven. Rond het hele eiland zeilen is een mogelijkheid voor ervaren schippers. Er zijn minder baaien om aan te ankeren, en er is bijna geen vaarverkeer. Wil je niet zelf gaan zeilen? Op de site van tubber.com kan je zeilboten huren waarbij je een ervaren schipper kan huren. Deze schipper laat je de mooiste plekjes van het land zien en is je persoonlijke gids gedurende de hele vakantie. 

Daarnaast kan je ook zeilen naar omliggende eilanden zoals Ibiza. Als je beide eilanden wilt bezoeken in een vakantie dan is een zeilvakantie de ideale optie. Je kan lekker rond het eiland reizen en genieten van het eiland vanaf het mooie blauwe water! 

Waarom raden wij het aan?

Natuurlijk kan je Mallorca ook verkennen door middel van een auto of scooter. Omdat het best vaak erg warm is op het eiland kan een auto of scooter heel snel opwarmen en oncomfortabel worden. Daarnaast moet je focussen op het rijden. Bij het huren van een boot kan je rustig genieten van de heerlijke temperaturen en het mooie water terwijl de schipper je naar de locatie brengt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf actief te zeilen en te genieten van de heerlijke zeewind. Je bent binnen de kortste keren op plekken waar je naartoe wilt!