De veelzijdigheid van Mallorca

de veelzijdigheid van mallorca

De afgelopen zomer was Mallorca weer populairder dan ooit. En dat is niet voor niets zo. Het eiland heeft namelijk voor iedereen wel wat te bieden. Mallorca is heeft een veelzijdige vakantie te bieden. Het eiland is te bezoeken door gezinnen, romantische stelletje of feestende jongeren. Cultuurliefhebbers komen hier ook aan hun trekken en ouderen genieten van de rust en natuur. Hieronder lees je meer over de voordelen van een vakantie naar Mallorca.

De hoofdstad Palma de Mallorca

De vlucht naar het Spaanse eiland duurt vanaf Amsterdam ongeveer twee uur lang. Dat valt nog reuze mee als je nagaat dat je na twee uurtje in een totaal ander klimaat zit. Vanaf het vliegveld op Mallorca ben je niet ver bij de hoofdstad Palma de Mallorca vandaan. De hoofdstad is een geschikte locatie om te verblijven, maar je kunt ook een dagtrip maken naar Palma de Mallorca. In de stad vind je veel barretjes, terrasjes en plekjes om gezellig een drankje te doen. Ook staat de stad bekend om de vele tapasbarretjes en palmbomen langs de weg. Een echte aanrader is om een dagje te gaan shoppen in de stad. In de stad merk je de echte Spaanse sferen. Ook zit de stad dicht aan de boulevard waar in de zomer altijd wel wat te beleven valt.

Kunst, cultuur & natuur

Wil je graag een dagje kunst en cultuur bekijken? Dan kun je een kijkje nemen bij het plaatsje Deia. Dit plaatsje ligt aan de westkant van het eiland en is een echt historisch dorpje. In dit dorpje hebben in het verleden veel kunstenaars gewoond wat nog steeds terug te zien is in de locatie. Het dorpje heeft namelijk veel kunstgalerijen. Daarnaast tref je hier mooie stranden aan die minder toeristisch zijn dan het strand in bijvoorbeeld El Arenal. Rondom het plaatsje Deia tref je veel bergen aan die een mooie locatie zijn voor wandelaars. Wanneer je een bezoek brengt aan dit plaatsje dan moet je er wel de tijd voor uittrekken.

De rest van het eiland Mallorca mag niet worden vergeten. In het midden van het eiland zijn prachtige gebieden te vinden. Hier vind je prachtige natuur waar iedere natuurliefhebber geweest moet zijn. Deze gebieden in het centrum van het eiland zijn erg rustig en met het lekkere week kun je hier de omgeving prachtig verkennen. Mallorca is de laatste jaren al steeds populairder geworden als fiets- of wandelvakantie. Dat komt doordat het eiland een goede infrastructuur heeft en een prachtige natuur. De wegen zijn goed om overheen te fietsen en verspreid over het eiland kom je leuke culturele dorpjes tegen en vele olijfboomgaarden. De echte avontuurlijke reizigers zullen op Mallorca niks tekort komen.

Om nog meer van de Spaande cultuur te zien kun je naast het bezoeken van een van de dorpjes ook een van de Odega’s bezoeken. Dit zijn de Spaanse wijnboerderijen waar er zelf wijn wordt gemaakt voor families. De families willen dit graag aan toeristen laten proeven. Midden in de wijngaarden kun je op deze manier genieten van een heerlijk wijntje. Bijna alle wijnen die op het eiland zelf gemaakt worden blijven ook op het eiland. Voor de echte wijnliefhebbers is dit een ervaring om niet over te slaan.

Zonnen en feesten

Kom jij naar Mallorca om er een feestje van te maken en lekker te zonnen? Dat kan natuurlijk ook. Mallorca staat bekend om de bestemming om ‘s avonds heerlijk te feesten en overdag een kleurtje te krijgen op het strand. Vanaf El Arenal tot aan Playa de Palma en Magalaf vind je overal stranden. In de avond kom je overal aan de boulevard de leukste feestejs tegen. Je hoeft alleen de boulevard over te lopen en je komt altijd wel ergens een feestje tegen. Op het gebied van feestje en zonnen zit je op dit eiland helemaal goed!

Rate this post