4 tips rondom telefoongebruik voor je op vakantie op Mallorca

Telefoon 4G Mallorca

Als je op vakantie gaat naar Mallorca, gaat je smartphone natuurlijk mee. We moeten we zonder, immers? Daarnaast komen smartphones op vakantie ook uitstekend van pas om mooie foto’s en video’s van je reis te maken als herinnering. Maar waar moet je op letten als je je telefoon gaat gebruiken in het buitenland? We geven vier tips rondom telefoongebruik voor je op vakantie op Mallorca.

Let op je dataverbruik

Mallorca is onderdeel van Spanje en hoort dus bij de Europese Unie. Het goede nieuws is dus dat je daar gewoon gebruik kunt maken van je Nederlandse belbundel en geen torenhoge internationale tarieven betaalt. Tenminste, als je binnen je bundel blijft. Zo gauw je je bundel overschrijdt, is dat namelijk wél het geval. Aangezien je op vakantie veel minder op de wifi zit dan in je dagelijkse leven, is het vooral zaak om je dataverbruik binnen de perken te houden. Heb je een telefoonabonnement dat je tussentijds kunt bijstellen? Dan kun je voor de maand van je vakantie je tegoed ophogen. Kan dat bij jouw abonnement niet, maar zou je het wel willen? Zoek dan online naar een flexibeler abonnement voor sim only 4G.

Van tevoren entertainment en kaarten downloaden

Een manier om hoog dataverbruik te voorkomen is door zaken die je ter plekke denkt te gaan gebruiken waar mogelijk alvast te downloaden. Dat kunnen films en series op Netflix zijn die je gelegen op je strandstoel wilt kijken, maar ook kaarten in Google Maps. Zeker wanneer je een auto huurt en je telefoon gaat gebruiken om te navigeren is dat laatste een verstandige keuze. Het downloaden van een kaart in Google Maps is gratis.

Extra microSD-kaartje insteken

Ben je van plan om mooie videobeelden te gaan maken op vakantie? Dat doe je natuurlijk het liefst op een zo hoog mogelijke resolutie, want daar worden je beelden het mooist door. Alleen loop je zo wel het risico dat de opslagruimte van je smartphone snel volloopt. Dat is lastig, want je hebt waarschijnlijk geen computer bij je om je beelden op over te zetten, zodat je weer ruimte hebt om verder te filmen. Heb je de mogelijkheid om de opslagcapaciteit van je smartphone uit te breiden door een microSD-kaartje in te steken? Maak daar dan gebruik van voor je vakantie. Let bij de aankoop van dat kaartje wel of hij ook geschikt is voor de resolutie waarop je wilt filmen en de verwerkingssnelheid hoog genoeg om vloeiend beelden te kunnen maken.

Telefoongebruik op Mallorca

Lokaal binnenlands bellen kan ook uit je belbundel

Moet je binnenlands bellen op Mallorca, bijvoorbeeld om de huur van een auto te regelen of een tafel in een restaurant te reserveren? Geen probleem, je kunt ook hiervoor gewoon gebruik van je Nederlandse belbundel, ondanks het feit dat je in feite wel een internationaal telefoontje pleegt. Gek genoeg is het enige wat buiten de EU-regeling over het internationaal gebruikmaken van je belbundel valt het vanuit Nederland naar een ander land in de EU bellen. Dat is iets om rekening mee te houden als je vóór je vakantie naar Mallorca zaken voor je verblijf daar probeer te regelen.

Een beetje bedachtzaamheid voor je vertrekt naar Mallorca kan dus geen kwaad om het overschrijden van je bundel en de opslagcapaciteit van je smartphone te voorkomen. Neem je deze voorzorgen, dan kun je ter plekke gewoon onbezorgd genieten van je hopelijk zonnige vakantie.